Ελλάδα

O Nick Cave αντίδοτο στη μουσική μετριότητα του καιρού μας

Ο Νick Cave είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που παρουσιάσαμε στους φίλους της μουσικής, από την εποχή που ήταν μέλος των Birthday Party, αλλά και των The Boy Next Door.

O Nick πάντα εκτιμούσε το ότι ο Γιάννης Πετρίδης ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη που έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτόν, έτσι ξεκίνησε και η σχέση αγάπης με το Ελληνικό κοινό.

Το άλμπουμ Skeleton Tree, δεν είναι ένα συνηθισμένο άλμπουμ, είναι ένα ρέκβιεμ για τον θάνατο του γιου του πριν 6 μήνες που ζαλίστηκε στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών όταν για πρώτη φορά έκανε χρήση κάνναβης και έπεσε στα βράχια του Brighton βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το Skeleton Tree είναι εντελώς διαφορετικό από τα περισσότερα άλμπουμ που κυκλοφορούν στην εποχή μας, είναι μια προέκταση του κλασικού ρεπερτορίου και ο χρόνος θα του δίνει όλο και μεγαλύτερη αξία.

Εκτός από το Jesus Alone, ακούστε τα I Need You, Girl In Amber, έχει πολλά χρόνια να βγάλει τέτοιο άλμπουμ ο φίλος μας. Το μόνο αρνητικό είναι ο λόγος που τον ενέπνευσε.

Σύντομα θα έχουν την ευκαιρία οι φίλοι του να τον δουν για μία ακόμα φορά στην χώρα μας, είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που βοηθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να γίνουν αγαπητοί στο Ελληνικό κοινό και δεν κάναμε λάθος, το άξιζε.

Κώστας Ζουγρής

apotis4stis5.com

περισσότερα
Back to top button