ΕλλάδαΚόσμος

«Origin»: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν

Ο Νταν Μπράουν είναι μία από τις κορυφαίες παρουσίες στην τρέχουσα έκθεση βιβλίου στη Φρανκφούρτη, όπου παρουσίασε το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο Origin (Καταγωγή).

Ένα βιβλίο στο γνωστό ύφος του Νταν Μπράουν, με πολλές ανατροπές, αινίγματα και πολύπλοκες σχέσεις, που έχει κι ένα παραπάνω χαρακτηριστικό για να το συσχετίσει κανείς με όσα συμβαίνουν στην Καταλωνία: η δράση του εξελίσσεται στην Ισπανία και την Καταλωνία, σε μέρη όπως η Σαγράδα Φαμίλια, το Μονσεράτ στη Βαρκελώνη, το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, η Κοιλάδα των Πεσόντων, η Πεδρέρα, το Παλμάρ ντε Τρόγια κι σε ένα υποτιθέμενο καταλανικό ινστιτούτο σε μία περιοχή που θυμίζει «τα μυθιστορήματά μου», τονίζει ο ίδιος.

Τα μέρη όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα του μυθιστορήματος, αλλά και πολλά από τα πρόσωπα που περιστοιχίζουν τον μόνιμο ήρωα Ρόμπερτ Λάνγκτον (ο γηραιός βασιλέας της Ισπανίας, που διατηρεί μία περίεργη σχέση με τον αρχιεπίσκοπο της Μαδρίτης, ο διάδοχός του που έχει αρραβωνιασθεί μία πολύ δραστήρια διευθύντρια του Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, ένας απόστρατος ναύαρχος που μετατρέπεται σε μηχανή θανάτου, άδοντας τον ύμνο του ‘Οριαμένδι’, από τον Α’ Πόλεμο των Καρλιστών για τη διαδοχή του θρόνου), ώθησαν τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον Μπράουν και για τη σημερινή κατάσταση στην Καταλονία.

«Αγαπώ την Καταλονία, αγαπώ την Ισπανία και ευελπιστώ να μπορέσουν να τα βρουν, είναι μία πολύ οδυνηρή κατάσταση, αλλά παράλληλα αποτελεί και σημείο των καιρών», τόνισε ο Μπράουν, ο οποίος έχει κάνει σπουδές και στο Παν/μιο της Σεβίλλης, ενώ τρεις φορές έχει επισκεφθεί και παραμείνει «για πολλούς μήνες» την Ισπανία.

Υπόθεση του βιβλίου

Ο Ρόμπερτ Λάνγκντον, καθηγητής συμβολολογίας και θρησκευτικής εικονογραφίας στο Χάρβαρντ, φθάνει στο υπερσύγχρονο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, προκειμένου να παρακολουθήσει μια σημαντική ανακοίνωση – πρόκειται για μια ανακάλυψη που «θα αλλάξει το πρόσωπο της επιστήμης για πάντα». Οικοδεσπότης της βραδιάς είναι ο Έντμοντ Κιρς, ένας νεαρός δισεκατομμυριούχος, του οποίου οι εντυπωσιακές, υψηλής τεχνολογίας εφευρέσεις και οι ρηξικέλευθες προβλέψεις τον έχουν αναγάγει σε προσωπικότητα παγκοσμίου φήμης. O Κιρς, που πριν από χρόνια υπήρξε ένας από τους πιο ευφυείς μαθητές του Λάνγκντον στο Χάρβαρντ, πρόκειται να φέρει στο φως μια εκπληκτική ανακάλυψη… μια ανακάλυψη που θα δώσει την απάντηση στα δύο θεμελιώδη ερωτήματα που απασχόλησαν βασανιστικά την ανθρωπότητα από τις απαρχές της μέχρι σήμερα.

Λίγο μετά την έναρξη της παρουσίασης, άψογα σχεδιασμένης από τον Έντμοντ Κιρς και τη διευθύντρια του μουσείου Άμπρα Βιδάλ, η βραδιά ξαφνικά μετατρέπεται σε χάος, συγκλονίζοντας εκατοντάδες επισκέπτες και εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Αντιμέτωποι με την απειλή να χαθεί για πάντα η πολύτιμη ανακάλυψη του Κιρς, ο Λάνγκντον και η Άμπρα αναγκάζονται να διαφύγουν εσπευσμένα στη Βαρκελώνη και να αποδυθούν σε έναν αγώνα δρόμου, με τον χρόνο να τους πιέζει αμείλικτα, προκειμένου να εντοπίσουν τον απόκρυφο κωδικό που θα ξεκλειδώσει το ανατρεπτικό μυστικό του Κιρς.

Κυνηγημένοι από έναν ιδεοληπτικό, επικίνδυνο εχθρό, του οποίου η γνωσιακή δύναμη φαίνεται να πηγάζει από το ίδιο το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης, οι Λάνγκντον και Άμπρα θα ανακαλύψουν τις πιο σκοτεινές πτυχές του ιστορικού και θρησκευτικού γίγνεσθαι. Σε μια αναζήτηση, διανθισμένη με μοντέρνα τέχνη και αινιγματικά σύμβολα, έχουν μόνο λίγες ώρες να φέρουν στο φως την εκπληκτική ανακάλυψη του Κιρς, αλλά και τη συνταρακτική αλήθεια για την προέλευση και τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Η δράση του βιβλίου τοποθετείται στην Ισπανία. Η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, η Μαδρίτη και η Σεβίλλη είναι οι κύριες τοποθεσίες στις οποίες διαδραματίζεται η νέα περιπέτεια του Ρόμπερτ Λάνγκντον. Όπως και στα προηγούμενα βιβλία του, οι τοποθεσίες στα μυθιστορήματα αποτελούν στοιχείο-κλειδί της πλοκής.

koutipandoras.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button