Ελλάδα

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Τα πρόσωπα των δυο εκτελεστών – Που ψάχνει η αστυνομία τους 30αρηδες δολοφόνους

– Η ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος με τους δολοφόνους του – Το προφίλ των δραστών όπως προκύπτει από τις πρώτες μαρτυρίες – Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ήταν 30 έως 40 ετών – Πήγαν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους στο δικηγορικό γραφείο του θύματος στο κέντρο της Αθήνας – Τον πυροβόλησαν μια φορά και τον άφησαν νεκρό σε λίμνη αίματος – Ποιες υποθέσεις χειριζόταν ο γνωστός ποινικολόγος – Όλο το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε τους πάντες

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και το ραντεβού θανάτου. Ο 52χρονος ποινικολόγος, γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Νώντα Ζαφειρόπουλου, δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δολοφόνοι του, είχαν κλείσει ραντεβού ως πελάτες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το φονικό που συγκλόνισε το βράδυ της Πέμπτης (12.10.2017) τον πολιτικό κι όχι μόνο, κόσμο της χώρας. Ζαφειρόπουλος

Στη διάρκεια της πλούσιας σταδιοδρομίας του, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε χειριστεί πολλές υποθέσεις. Συνδέονται οι δράστες της δολοφονίας του με κάποια από αυτές; Είναι ένα από τα ζητούμενα που ερευνά η αστυνομία. Αν και τις πρώτες στιγμές έφτασε στον τόπο του εγκλήματος και η Αντιτρομοκρατική, το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτική δολοφονία φαίνεται να απομακρύνεται.

Οι πρώτες στιγμές

Όλα συνέβησαν στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άτομα χτύπησαν το κουδούνι του δικηγορικού γραφείου. Το ραντεβού φαίνεται πως ήταν προκαθορισμένο. Αυτό που δεν μπορούν να πουν ακόμη οι Αρχές με σιγουριά, όμως, είναι αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Ή αν το ραντεβού «χάλασε» κάπου στην πορεία και οι δράστες δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο.

Οι δράστες περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας νεαρός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που έμελλε να είναι οι δολοφόνοι του.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο νεαρός συνεργάτης έφυγε και όταν οι δυο «πελάτες» έφυγαν, μπήκε στην αίθουσα ξανά για να βρει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για χτύπημα με μία σφαίρα στο θώρακα. Ένα χτύπημα που άφησε νεκρό τον 52χρονο δικηγόρο, πατέρα δυο παιδιών.

Οι πρώτες μαρτυρίες για τους δράστες

Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πήγαν στο γραφείο του χωρίς να έχουν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να τα έχουν αλλοιώσει. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ο βασικός μάρτυρας είναι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν πατήσουν τη σκανδάλη, ήταν μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Είναι ο άνθρωπος που μίλησε για έναν ψηλό κι έναν κοντό, ο οποίοι έμειναν μόνοι με τον γνωστό ποινικολόγο, προφασιζόμενοι ότι ήθελαν να του μιλήσουν ιδιαιτέρως.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Η Αστυνομία διαθέτει ήδη σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Εκτιμάται ότι είναι ηλικίας 30-30 ετών, αναφέρει το vima.gr.

Όπως αναφέρεται, οι δυο δράστες περίμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σε αυτό το διάστημα της αναμονής τους, συζήτησαν και με κάποιον συνεργάτη του θύματος.

Ωστόσο, ο μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους δυο άνδρες. Ότι τους έβλεπε για πρώτη φορά. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι δυο δολοφόνοι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, πριν ο ένας από τους δυο βγάλει όπλο και τον πυροβολήσει θανάσιμα. Δεν αποκλείεται να υπήρξε κάποια διένεξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφτεί τις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί είχε συνάντηση με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος. Κατηγορούμενοι σε αυτή τρεις νεαροί. Η δίκη θα γινόταν τη Δευτέρα (16.10.2017).

Οι προηγούμενες υποθέσεις

Ο 52χρονος δικηγόρος χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας (το 2014) σε βάρος άλλου δικηγόρου. Για αυτή είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, πριν από ένα χρόνο, είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa, την οποία εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκομένου στην υπόθεση της Energa είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν σοβαρές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως αυτές της Τράπεζας Proton Bank, των ομολόγων, των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, των ληστών των χρηματοκιβωτίων ενώ ήταν νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ. Συνεργάτες του μιλούν για «έναν εξαιρετικό νομικό που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του κι απέφευγε τις προστριβές και τις εντάσεις».

Σκηνές οδυρμού!

Τα όσα ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Η περιοχή γέμισε από κόσμο, αλλά στο επίκεντρο βρίσκονταν φυσικά η οικογένεια του θύματος. Η σύζυγός του, τα παιδιά του. Η κόρη του κι ο γιος του… Βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και δεν μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που είχε συμβεί…

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button