ΑθλητικάΚαστοριά

Αρχίζει το ματς! (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Την πρώτη του μάχη στην Α2 Εθνική Κατηγoρία Μπάσκετ δίνει αύριο ο Α.Σ. Καστοριάς  

Μέσα σε λίγα χρόνια, η ομάδα του Α.Σ. Καστοριάς, από το τοπικό πρωτάθλημα σκαρφάλωσε στην υψηλότερη ερασιτεχνική κατηγορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ως γνωστόν η αμέσως επόμενη ανώτερη κατηγορία είναι η επαγγελματικής της Α1.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Α.Σ. Καστοριάς, όσον αφορά στο ερασιτεχνικό μπάσκετ βρίσκεται στην υψηλότερη κατηγορία και  είναι η μοναδική ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία το κατάφερε αυτό. Παράλληλα, μαζί με την ομάδα του Ηρακλή, βρίσκεται  ανάμεσα στις δυο ομάδες της Βορείου Ελλάδας –δηλαδή από την Κέρκυρα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη- που φιγουράρει στην Α2 Εθνική Κατηγορία. «Όλη η προαναφερόμενη κατάσταση, φανερώνει τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, με τις υποδομές που υπήρχαν μέχρι τώρα. Η προσπάθεια εκ μέρους του προπονητικού team, των αθλητών και της διοίκησης δικαιώθηκε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Σ. Καστοριάς  Ναούμ Δίτσιος.https://i2.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/10/IMG-094f698cb3de135cf4086515a23bdcfe-V.jpg

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο Α.Σ. Καστοριάς  θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι  -και μάλιστα εκτός έδρας- για τη σεζόν 2017-2018 με αντίπαλο τον Εθνικό ΟΦΠΦ.

Ο κ. Δίτσιος, συνοπτικά εξέφρασε τους σκοπούς και τους στόχους του Α.Σ. Καστοριάς για τη νέα σεζόν «Δεν πιστεύω σε τίποτα άλλο,  πέρα από τη νίκη. Για εμένα ο μόνος στόχος και σκοπός είναι η νίκη. Βέβαια θα πρέπει να δούμε και το τι συμβαίνει στο Πρωτάθλημα. Στην Α2  οι ομάδες είναι πανίσχυρες, με φιλοδοξίες και με μεγαλύτερο background σε σχέση με την Καστοριά. Εμείς όμως ως ομάδα, είμαστε πιο δεμένοι μεταξύ μας,  είμαστε μια οικογένεια. Επί της ουσίας, ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα την επόμενη χρονιά».

Η “βασίλισσα” του μπάσκετ…  σε “παράγκα”;

Έχει αναφερθεί πολλές φορές πως το υπάρχον γήπεδο, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Α.Σ. Καστοριάς. Το κλειστό γυμναστήριο “Δημήτρης Διαμαντίδης”, χτίσθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια και συγκεκριμένα το 1980. Για εκείνη την εποχή, ήταν μια χαρά, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο χρόνος χτύπησε αλύπητα το κτίριο και τα λειτουργικά προβλήματα είναι πολλά.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Καστοριάς, ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει νέο γήπεδο και απάντησε πως «Το αίτημα αυτό  υφίστατο, υφίσταται και θα υφίσταται. Το θέμα  από εδώ και πέρα όμως δεν είναι δικό μας,  αλλά του Δήμου Καστοριάς, όπου πριν από λίγο καιρό είχαν προβεί και σε συγκεκριμένες δηλώσεις.  Προσωπικά, δεν έχω λόγο να μην πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα υποσχέθηκαν και ότι θα προχωρήσουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών όχι μόνο της ομάδας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς πλέον τα πράγματα γίνονται πιο ποιοτικά».

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν την καλύτερη διέξοδο από την καθημερινότητα για τη νέα γενιά. Άλλωστε αυτό προσπαθεί να επιτύχει και το Δ.Σ. του Α.Σ. Καστοριάς, με τη δημιουργία και την υποστήριξη τμημάτων όλων των ηλικιών, τα οποία έχουν ως κορωνίδα την αντρική ομάδα. Αυτή τη στιγμή στον Αθλητικό Σύλλογο περισσότερα από 200 παιδιά ασχολούνται με τον μπάσκετ «Πιστεύω πως τελικά θα γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες των αρμοδίων για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Από τη μεριά μας τα λόγια τελείωσαν. Δεν διοικούμε τον τόπο, αλλά το Σύλλογό μας. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας, για τα νιάτα της Καστοριάς. Όσοι ασχολούνται με το άθλημα, σίγουρα έχουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη»,  κατέληξε ο κ. Δίτσιος.

Το παιχνίδι της ζωής του θα δώσει και ο “έκτος παίχτης”

Η κερκίδα, πάντοτε είναι αυτή η οποία δίνει τον παλμό στον αγώνα. Οι υποστηριχτές του Α.Σ. Καστοριάς έδιναν το δυναμικό παρών στις μάχες του. Φέτος που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική, η συμβολή του “έκτου παίκτη” είναι καθοριστική «Στην περιοχή μας θα έρθουν ομάδες οι οποίες έχουν αφήσει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα διεκδικήσουμε τη νίκη επί ίσοις όροις, οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να το κατορθώσουμε και αυτό», ήταν τα λόγια του Προέδρου.

Πέρα όμως από το ηθικό κομμάτι, υψίστης σημασίας είναι και το υλικό καθώς με την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, οι απαιτήσεις της ομάδας αυξήθηκαν. Έτσι λοιπόν, το Δ.Σ. του Α.Σ. Καστοριάς, δια στόματος του Προέδρου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα «Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την ομάδα, μια ομάδα που τα έξοδα της είναι τεράστια. Τα ταξίδια θα είναι πολλά. Θα πρέπει να πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα για τους αγώνες. Πρέπει να γίνει κατανοητή από το ευρύ κοινό η νέα κατάσταση. Καλούμε όσους δεν μπορέσαμε να συναντήσουμε προσωπικά –και μακάρι να είχαμε αυτή τη δυνατότητα-, τους επιχειρηματίες, τους γουναράδες, τους πολίτες να στηρίξουν την ομάδα ηθικά και υλικά. Είναι η ομάδα της Καστοριάς, η ομάδα που μας κάνει υπερήφανους».https://i2.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/10/IMG-a65e62939d905540b4fd4c5c647a2629-V.jpg

https://i0.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/10/IMG-86b30935303b54b45d61293568b62561-V.jpg

https://i2.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/10/IMG-be2c18d4394d77ef787202de32e34ccc-V.jpg

https://i0.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2017/10/IMG-a4d50df48b67870b002e4639b01af78c-V.jpg

orizontespress.gr

 

περισσότερα
Back to top button