ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ξεκινάει σήμερα η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς με τον “Λόγο του βασιλιά” (βίντεο)

Ο Λόγος του Βασιλιά, υποψήφια για 12 βραβεία Όσκαρ, κέρδισε τελικά 4, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και Α’ ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φερθ)

Πρόκειται για μία βρετανική δραματική , ιστορική και βιογραφική ταινία παραγωγής 2010 σε σκηνοθεσία του Τομ Χούπερ και σενάριο του Ντέιβιντ Σίντλερ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν: ο Κόλιν Φερθ , ο Τζέφρεϊ Ρας και η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ.

Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων 4 βραβεία Όσκαρ από τα 12 για τα οποία προτάθηκε και για μία Χρυσή Σφαίρα ενώ προτάθηκε για ακόμη 6. Επίσης η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά κερδοφόρα, αφού τα κέρδη της παγκοσμίως ανέρχονται σε 414.211.549 δολάρια, παρά το χαμηλό της προϋπολογισμό του οποίου το μέγεθος ανέρχεται στα 15.000.000 δολάρια περίπου.

 

Υπόθεση
Η ταινία σχηματίζει το πορτρέτο Βασιλιά Γεωργίου VI (Κόλιν Φερθ), ο οποίος είχε πρόβλημα στην ομιλία αφού τραύλιζε κάτι που αποτελούσε εμπόδιο για αυτόν ο οποίος λόγω της ιδιότητας του έπρεπε συχνά να εκφωνεί λόγους μπροστά σε μεγάλο κοινό, παρουσιάζοντας τη ζωή του λίγο πριν το θάνατο του πατέρα του ώσπου να γίνει βασιλιάς Με την ώθηση της γυναίκας του, Βασίλισσας Ελισάβετ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) θα επισκεφτεί έναν ιατρό που ειδικεύεται σε τέτοια προβλήματα, τον Λάιονελ Λογκ (Lionel Logue) (Τζέφρεϊ Ρας), ο οποίος παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Βασιλιά θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους του, οι οποίοι του δημιούργησαν το πρόβλημα ομιλίας, και επομένως και το πρόβλημα του. Έτσι, όταν ο αδερφός του, Εδουάρδος ο 8ος (Γκάι Πίρς), ο οποίος έχει διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία μετά το θάνατό του, υποβάλει την παραίτηση του, ο Γεώργιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του βασιλιά και μαζί με τον Λογκ θα ετοιμάσουν το λόγο που θα απαγγείλει όταν θα γίνει βασιλιάς όπως και την ομιλία του στο ραδιόφωνο η οποία θα ανακοινώνει τη συμμετοχή της Αγγλίας στον πόλεμο.

Πρωταγωνιστές:
Κόλιν Φερθ ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος
Ελένα Μπόναμ Κάρτερ ως Βασίλισσα Ελισάβετ
Τζέφρεϊ Ρας ως Λάιονελ Λογκ
Γκάι Πιρς ως Εδουάρδος ο 8ος
Μάικλ Γκαμπόν ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 5ος
Τίμοθι Σπολως Ουίνστον Τσώρτσιλ

 

 

 

περισσότερα
Back to top button