Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – συνταγή: Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι

Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι, η πρόταση της Μαρίας

Υλικά
2 κιλά κολοκύθι , κομμένο και περασμένο από τον ασβέστη (έχει έτοιμο στο παζάρι)
2.700 γραμ. ζάχαρη
6-7 νεροπότηρα νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό του
2 βανίλιες. μοσχόφυλλο
2 κ.γ. λεμόντουζο για το ζεμάτισμα

Εκτέλεση
Βάζω την κατσαρόλα με νερό στο μάτι να βράσει και στην συνέχεια ρίχνω το κολοκύθι,1 κ.γ. λεμόντουζο και το αφήνω να βράσει 20΄λεπτά. Πετάω το νερό.
Αυτή την διαδικασία του ζεματίσματος την επαναλαμβάνω και 2η φορά.
Πετάω το νερό του ζεματίσματος και βάζω στην κατσαρόλα….

Τα 7 νεροπότηρα νερό, την ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, τρυπάς ένα- ένα το κομμάτι από το κολοκύθι και το ρίχνεις στο σιρόπι που βράζει..
Το βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει.

Στο τέλος , αφού έχει αρχίσει να δένει το γλυκό ,,ρίχνεις τις βανίλιες και το μοσχόφυλλο.
Βάζεις το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το εχεις για κέρασμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν ζεματάμε το κολοκύθι, δεν το ξεπλένουμε με κρύο νερό, γιατί κοκκινίζει.
Όπως είναι ζεματιστό το κολοκύθι το ρίχνουμε στο σιρόπι.
Αν πάλι έχετε κολοκύθι από τον κήπο σας, το καθαρίζετε το κόβεται.και το βάζετε όλο το βράδυ στον ασβέστη.
1 χούφτα ασβέστη με νερό το διαλύετε, το αφήνεται να κατακάτσει ο ασβέστης, παίρνετε το νερό και το βάζετε στα κομμάτια από το κολοκύθι να τα καλύπτει.
Τον ασβέστη τον πετάμε

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button