ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Νικόλ Τζιάρα: Η “ρουκέτα” της Καστοριάς

Από πολύ μικρή ηλικία η Νικόλ Τζιάρα αγάπησε το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από τα 5 της χρόνια παίζοντας μπάλα με αγόρια και η μοναδική εικόνα που θυμάται είναι να βρίσκεται με μια μπάλα στο γήπεδο του χωριού της. Έλαβε μέρος σε σχολικούς αγώνες στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν τη βοήθησε κανείς να μάθει ποδόσφαιρο. Παρακολουθώντας τους συμπαίκτες της, διδάχθηκε καινούργιες τεχνικές και έβαλε στόχο μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερη αγωνιστικά. Η πρώτη της συμμετοχή σε ομάδα αγοριών ήταν πριν από δύο χρόνια περίπου στην Ακαδημία της Δόξας Κορησού, όπου εκεί έμαθε πολλά θεωρητικά και πρακτικά μυστικά της “Στρογγυλής Θεάς”!
Το καλοκαίρι του 2016 συστάθηκε για πρώτη φορά και γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στην Καστοριά, η Δόξα Αμπελοκήπων που τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Γυναικών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι άλλαξε ονομασία φέτος ως Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς. Η 19χρονη ταλαντούχα μέσος αναδείχθηκε 1η σκόρερ της ομάδας της Δυτικής Μακεδονίας,πετυχαίνοντας 12 γκολ και παράλληλα κατετάγη στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στον 3ο ομιλο της Γ’ Εθνικής Γυναικών την περασμένη αγωνιστική σεζόν(2016-17).
Οι βασικοί στόχοι ενόψει της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης είναι να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από τις προπονήσεις.Να δίνει τον καλύτερο της εαυτό μέσα στο γήπεδο,βοηθώντας την ομάδα της και γιατί όχι στο τέλος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Επίσης,να συνεχίζει να σκοράρει με αμείωτο ρυθμό και να παρουσιαστεί αρκετά καλύτερη σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Όμως δεν παρέλειψε να τονίσει τα όνειρα της εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων που συνδέονται άμεσα,μιας και οι σπουδές της αφορούν την προπονητική, με αποτέλεσμα να περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο.
Αποκλειστικος της στόχος είναι η ολοκλήρωση των σπουδών της στο Ι.Ε.Κ. Προπονητικής Ιωαννίνων. Απομένει ένας έτος σπουδών. Επιθυμια της είναι να διακριθεί σε αυτό το χώρο,αρχικά ως ποδοσφαιριστρια και στο μέλλον ή παράλληλα και ως προπονήτρια. Αρχικά προτιμά να προπονεί μικρές ηλικίες,αποκτώντας ιδέες και εμπειρίες και στη συνέχεια να αναλάβει μεγαλύτερες ομάδες ανεξαρτήτως φύλου.
Τελος,θα ήθελε να προσθέσει πως ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της είναι η συμμετοχή της σε υψηλότερο επίπεδο,να δει καινούργια αντικείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου,να γνωρίσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να ταξιδέψει σε πολλά μέρη,βλέποντας την κουλτούρα του ποδοσφαίρου. Ευχεται η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από υγεία,αγάπη και πολλές επιτυχίες.Να σημειωθεί άνοδος και υψηλές διακρίσεις για την ομάδα της Καστοριάς.
Η Νικόλ Τζιαρα αποτελεί ένα από τα μελλοντικά αστέρια του γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας μας.Διακρινεται για την ταχύτητα,το πείσμα και το ανάστημα της,δημιουργώντας κινδυνους-“ζημιές” και αποκαλείται “Ρουκέτα”,καθώς εκτοξεύει σουτ και κεφαλιές που προξενεί φωτιά στα αντίπαλα δίχτυα.Δεν μπορούσε και ακόμα και τώρα δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς καθημερινή προπόνηση,τρέξιμο και ποδόσφαιρο.
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΙΚΟΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

περισσότερα
Back to top button