Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού: Επίσκεψη στο πανηγύρι (φωτογραφίες)

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Άργους Ορεστικού συνοδευόμενοι από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς του σχολείου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην τοπική εμποροπανήγυρη.

Οι μαθητές με μεγάλη χαρά κάνανε βόλτα στους πάγκους των διαφόρων πωλητών με τις πολύχρωμες πραμάτειες, απολαύσανε τις πίτες και τα γλυκά που τους πρόσφεραν ο πατήρ Πασχάλης και οι κυρίες που βοηθάνε στο περίπτερο του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου, ψωνίσανε χρήσιμα σκεύη και εργαλεία για τα εργαστήρια του σχολείου και όσοι μαθητές ήθελαν είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν είδη της επιλογής τους, με τα χρήματα που είχε ο καθένας. Το μεσημέρι όπως επιβάλει η παράδοση ακολούθησε επίσκεψη σε ταβέρνα για σουβλάκι.

Η σχολική μονάδα ειδικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γνωστή ως ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού, μέσα από την πολυετή της δραστηριότητα, έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης των μαθητών της, την βελτίωση των δεξιοτήτων καθημερινότητας και γενικότερα την εξάσκηση όσων διδάσκονται με βιωματικό τρόπο στα μαθήματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού να εξασκήσουν πρακτικά γνώσεις που έχουν διδαχθεί σε ζητήματα κρίσης, επιλογής και συναλλαγών, να αποκτήσουν καινούριες εμπειρίες αλληλεπίδρασης, να τονώσουν το αίσθημα του ανήκειν σε μία ομάδα-παρέα, αλλά και να βρεθούν εκεί στο κέντρο της τοπικής κοινωνικής ζωής χρωματίζοντας το πανηγύρι με την εφηβική τους ζωντάνια.

Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία για ακόμη καλύτερα πανηγύρια!

Φωτογραφίες: ΦΟΥΙΤ

 

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button