Καστοριά

Η Καστοριά “στέγνωσε”…

Πρόσφατα έσκασε σαν κεραυνός εν’ αιθρία, μια χαρμόσυνη ανακοίνωση για τον τόπο μας.
Όπως διαβάζουμε ο των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης που έχει υπ’ ευθύνη του δήμους, περιφέρειες και κάτι άλλες δομές, ανακοίνωσε ότι θα δώσει μεγαλόψυχα 1.010.000 γιούρος σε έξι Ελληνικούς δήμους.
Συγκεκριμένα όλη η ανακοίνωση που έπαιξε στους τύπους:

Επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους 1.010.000 ευρώ, σε έξι δήμους, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση εργασιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Η χρηματοδότηση αφορά τους δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας (150.000), Γόρτυνας (170.000), Ευρώτα (90.000), Καστοριάς (130.000), Σικυωνίων (220.000) και Τρίπολης (250.000).

Κάποιοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να τρολάρουν αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική επιχορήγηση, λέγοντας ότι η Καστοριά δεν έχει λειψυδρία, ότι παίζονται περίεργα μπιζμπιζέ με το υπουργείο και κάτι άλλα πιο γραφικά και από κάρτα της nVidia.
Μα είστε σοβαροί; Σας δίνουν αγωνιστικό άλογο και το κοιτάτε αν έχει δόντια;
Θα σας αποδείξουμε ευθύς αμέσως ότι και η Καστοριά έχει πολύ σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας και με την αξία της δικαιούται τα 130 χιλιάρικα σε στοχευμένα έργα.
1.) Αν έχεις κάνει ποτέ γυρολιμνιά (έστω και με αυτοκίνητο), κάποια στιγμή θα κορακιάσεις, δεν μπορεί! Εκτός απο την βρύση στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας, η οποία κιόλας δεν βγάζει νερό αλλά κάτι μεταξύ αγιασμού και coca cola, έχεις άλλο σημείο να ξεδιψάσεις; Οχι δεν έχεις!
Ορίστε ένα σημάδι λειψυδρίας με υπερτιμολογημένο κόστος κανά 30.000 γιούρο με απ’ ευθείας αναθέσεις.
2.) Με τον φετινό καύσωνα και το νερό που καταναλώθηκε, ώστε να μετατραπεί σε κάτουρο, το οποίο φιλτραρίστηκε από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού, το κόστος για την ΔΕΥΑΚ αυξήθηκε κατακόρυφα. Για να μην πληρώσετε λοιπόν ο καθένας από εσάς ρε κουτά περισσότερο και γκρινιάζετε για τους λογαριασμούς, τα κονέ με τον Σκουρλέτη αποσόβησαν αυτή την επιβάρυνση για την τσέπη σας.
Το κόστος αυτό θα ναι κανά 50.000 γιούρος χαλαρά…
3.) Όποιος κοροϊδεύει αυτή την πολύτιμη επιχορήγηση, δεν δικαιούται να μιλάει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Βρε, δεν φτάνει που το κράτος και ο προνοητικός Σκουρλέτης προσπαθεί να προλάβει της ολέθριες συνέπειες του οικολογικού αυτου κινδύνου, έχετε το θράσος και τρολάρετε απο πάνω; Κλιματικοί πρόσφυγες θα καταντήσετε και νομάδες στο Μπογραδετς να ψάχνετε με τις καμήλες για νερό. Να τα εκτιμάτε αυτά…
Και το κόστος της επικείμενης οικολογικής καταστροφής θα είναι σίγουρα μια 50άρα χιλιάρικα γιούρος…
Ορίστε το σύνολο της επιχορήγησης πως βγαίνει!
Αχάριστοι. Ε, αχάριστοι…!

Από ένα σατιρικό (;) κείμενο που είδαμε στο arluben-proleftariato.blogspot.gr

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button