ΚαστοριάΚοζάνη

Η ώρα της σήραγγας της Κλεισούρας

Με την πρόσφατη απώλεια του πρώην Δήμαρχου και Βουλευτή Καστοριάς, Κώστα Σημαιοφορίδη, αρκετοί έφεραν στη μνήμη τους τον εμπνευστή του μεγαλόπνοου έργου διάνοιξης σήραγγας στην περιοχή ‘’Νταούλι’’ για την σύνδεση Πτολεμαΐδας – Καστοριάς
Ο αείμνηστος Υπουργός, σε πείσμα γειτονικών παραγόντων, έφερε το θέμα σε πολύ καλό σημείο, χρηματοδοτήθηκε σχετική μελέτη από τον τότε περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη και υποστηρίχθηκε σθεναρά από τον τότε Νομάρχη Καστοριάς Κων/νο Λιάντση. Πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος επανέφερε το θέμα, τονίζοντας την αναπτυξιακή του διάσταση, σε ειδική συνέντευξη τύπου.
Πρέπει συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να υποστηρίξει το έργο για την σήραγγα Κλεισούρας χωρίς να επηρεάζεται από το ‘’Κοζανίτικο’’ σύνδρομο. Ομοίως πρέπει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο για την περαιτέρω διεκδίκηση του έργου «κατασκευή σήραγγας Κλεισούρας».
Φαντασθείτε τη διαφορά, όταν μία διαδρομή μίας και πλέον ώρας γίνεται μόνον σε 20 λεπτά. Και μάλιστα με ασφάλεια, χωρίς αποκλεισμούς από χιονοπτώσεις. Δίδεται πλέον η δυνατότητα στους κατοίκους της Καστοριάς να έρχονται στην αγορά της Πτολεμαΐδας και το Μποδοσάκειο, ενώ οι Πτολεμαϊδείς να επισκέπτονται άνετα τη λίμνη, το αεροδρόμιο του Άργους Ορεστικού, τα γουναράδικα κ.α.
Από τα παραπολιτικά του Παλμού

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ 
e-ptolemeos.gr

περισσότερα
Back to top button