ΕλλάδαΚόσμος

Φαλάκρα: Αυτή η συνήθεια στο ντους προκαλεί τριχόπτωση

Πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης και καταλήγουν με την τυπική φαλάκρα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μέχρι και μόδα. Οι αιτίες είναι πολλές. Υπάρχει όμως μια συνήθεια που έχουν ορισμένοι άντρες όταν κάνουν ντους που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης. Ποια είναι αυτή;

Η φαλάκρα στους άνδρες ή η ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία σχετίζεται με τα γονίδια και τις αρσενικές ορμόνες, αντιπροσωπεύει το 95% της τριχόπτωσης στους άνδρες.

Άλλοι λόγοι για την αραίωση των μαλλιών περιλαμβάνουν το άγχος, την αναιμία, την έλλειψη πρωτεϊνών και τα χαμηλά επίπεδα βιταμινών. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Dermatology διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της απώλειας μαλλιών και των επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τις τρίχες στο κεφάλι σας… ζωντανές για όσο το δυνατόν περισσότερο, αρχίστε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στις καθημερινές σας συνήθειες περιποίησης. Και υπάρχει μια συγκεκριμένη συνήθεια που κάνουν σχεδόν όλοι οι άντρες και η οποία μάλλον επιδεινώνει την τριχόπτωσή τους.

Η συνέχεια στο healtview.gr

περισσότερα
Back to top button