ΑθλητικάΚαστοριάΚόσμος

Φλόριντα: Πρεμιέρα με δυο ελληνικά πληρώματα στο Παγκόσμιο – Τι ώρες αγωνόζονται

Δυο ελληνικά πληρώματα ανοίγουν την αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στη Σαρασότα της Φλοριντα στις ΗΠΑ . Στη σημερινή πρεμιέρα της κορυφαίας διοργάνωσης που θα πάρουν μέρος περίπου 1000 αθλητές κι αθλήτριες από 70 χώρες θα αγωνιστεί αρχικά ο Γιώργος Κόνσολας(φωτο) στο σκιφ ελ βαρών.

Ο προκριματικός του Έλληνα πρωταθλητή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10:20 το πρωί τοπική ώρα και 17:20 ώρα Ελλάδας .Μαζί του αγωνίζονται οι αθλητές από την Κροατία, το Μεξικό, την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Νιγηρία ενώ από τα έξι πληρώματα τα τέσσερα πρώτα πάνω στα προημιτελικά και τα υπόλοιπα σε επαναληπτικό.

Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα που αγωνίζεται σήμερα είναι το διπλό σκιφ ελ βαρών γυναικών με τις Μαρία Πέργουλη και Θωμαΐς Εμμανουηλίδου. Οι δυο χάλκινες στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων γυναικών αγωνίζονται για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών και θα επιδιώξουν να πάνε όσο πιο μακρυά μπορούν στη διοργάνωση.

Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί στις 11:55 τοπική ώρα , 18:55 ώρα Ελλάδας στη δεύτερη προκριματική σειρά μαζί με τα πληρώματα της Γερμανίας, της Νιγηρίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Κίνας. Οι δύο πρώτες νικήτριες της σειράς περνάνε απευθείας στα ημιτελικά ενώ οι υπόλοιπες συνεχίζουν στα επαναληπτικά.

Η Τελετή Έναρξης

Το βράδυ του Σαββάτου παρουσία 5000 και πλέον θεατών πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με πολλά τοπικά συγκροτήματα να τραγουδούν πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή και τον πρόεδρο της FISA και νέο μέλος της ΔΟΕ Ζαν Κριστοφ Ρολάν να κηρύσσει την έναρξη της διοργάνωσης αναφερόμενος και στα θύματα που άφησε πίσω του στην περιοχή ο τυφώνας Ιρμα.

Κατά την είσοδο των σημαιών των χωρών που θα πάρουν μέρος ήταν χαρακτηριστική η στιγμή που ο παρουσιαστής προλόγισε τη γαλανόλευκη φωνάζοντας «Ελλάς» και μετά είπε Greece. H βραδιά όπως αναμενόταν έκλεισε με ένα φανταστικό καταιγισμό βεγγαλικών .

kopilasia.gr

 

περισσότερα
Back to top button