Ελλάδα

Πρασόρυζο

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 -2 κιλά πράσα καθαρισμένα
  • 400 γρ. ρύζι
  • 400 – 450 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο μπούκοβο ή πάπρικα
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών και τα πλένετε καλά. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, τα ανακατεύετε καλά και κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  2. Ανακατεύετε το φαγητό συχνά και μόλις τα υγρά που βγάζουν τα πράσα φτάσουν περίπου σε ύψος να τα σκεπάζουν, ρίχνετε τον πολτό ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για 10΄.
  3. Αλατοπιπερώνετε και κατόπιν ρίχνετε το ρύζι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 20΄-25΄. Αν χρειαστεί νερό, προσθέτετε καλύτερα ζεστό. Ρίχνετε το μπούκοβο ή την πάπρικα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button