Ελλάδα

Ποια επιδόματα ενσωματώθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν κατάργηση τεσσάρων επιδομάτων πρόνοιας (απροστάτευτων τέκνων, ένδειας, σχολικής διαρροής, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας) που είδαν το φως της δημοσιότητας ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή στην Κομισιόν και απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Μαριάν Τισέν, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζουν τα εξής:

“Αναφορικά με τα επιδόματα ένδειας, σχολικής διαρροής, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και απροστάτευτων τέκνων, επισημαίνουμε ότι από το Μάιο του 2017 που ψήφισε η Βουλή τα σχετικά μέτρα, οι δικαιούχοι των επιδομάτων αυτών και οι πιστώσεις των σχετικών κονδυλίων μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), διότι τα κριτήρια χορήγησης σε όλες τις περιπτώσεις ήταν χαμηλότερα από τα κριτήρια χορήγησης του ΚΕΑ.

Πιο ειδικά:

Η συνέχεια στο capital.gr

περισσότερα

One Comment

  1. Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με το επίδομα ορεινών έχω κάνει αίτηση στις 26 Σεπτέμβρη μου είπαν πως το δικαιούμαι κ πως εγκρίθηκε η αίτηση αλλά δεν έχω ενημερωθεί κάθε ποτέ θα μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό.. Μήπως μπορείτε να με βοήθησε τε με μια ενημερώσει κάθε ποτέ είναι αυτό το επίδομα; Ευχαριστώ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button