Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά – Συνταγή: Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο από τη Μαρία

Υλικά
1 νεροπότηρο ρύζι
4 νεροπότηρα νερό
1 κιλό γάλα φρέσκο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση
Μουσκεύω από βραδύς το ρύζι με το νερό.
Την επόμενη μέρα, τρίβω με το χέρι το ρύζι να σπάσει , και το βάζω στην φωτιά να βράσει με το νερό που έχει μουσκέψει. [χαμηλή φωτιά] Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνω σταδιακά το γάλα,την ζάχαρη, την κανέλα,και ανακατεύω μέχρι τέλος, για να μην κολλήσει.
Το βράζω 15΄λεπτά ,μέχρι να χυλώσει.Αν σας έγινε λίγο ζουμερό
ρίχνετε 1 κ.γ. γεμάτο, κόρν- φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αν θέλετε πιό γλυκό το ρυζόγαλο , ρίχνετε περισσότερη 2-3 κ.σ.ζάχαρη.
Αφού κρυώσει το σερβίρω πασπαλίζοντας με κανέλα..

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Από βιβλία είναι γεμάτος όλος ο κόσμος. Όλα αυτά τα βιβλία μαζί, δεν μπορούν να σου εξηγήσουν στην εντέλεια τον τρόπο ν’ αποκτήσεις τις αρετές, όπως σου εξηγεί ο Εσταυρωμένος Ιησούς Χριστός.
Σε συμβουλεύω, παιδί μου, σ’ Αυτόν τον Εσταυρωμένο να προστρέχεις και να Τον κατασπάζεσαι με δάκρυα και να Τον αγκαλιάζεις θερμά, κάθε φορά που συμβεί να δαγκωθείς από τα νοητά φίδια των δαιμόνων και απ’ τους πειρασμούς που προέρχονται απ’ τους ανθρώπους. Και, οπωσδήποτε, θα γιατρευτείς απ’ τις πληγές σου.
Όπως κάποτε και οι Εβραίοι στην έρημο που γιατρεύονταν απ’ τις δαγκωματιές των αισθητών φιδιών, αμέσως μόλις έβλεπαν το χάλκινο φίδι που ήταν κρεμασμένο πάνω στο ξύλο. Αυτός ο χάλκινος όφις, ήταν τύπος («αντίτυπος τύπος» κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο) του Κυρίου μας, που έλεγε: “Όπως ο Μωϋσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί και ο Υιός του ανθρώπου, ώστε όποιος πιστεύει σε Αυτόν, να μην χάνεται, αλλά να έχει ζωή αιώνια (Ιωάν. 3, 14)”».
Αγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button