ΚαστοριάΚοζάνη

Στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” στο κηποθέατρο Παπάγου παραβρέθηκε χθες η Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η φωτογραφία είναι από το τέλος της συναυλίας με τη σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου σύζυγο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γιώργου Ντζιμάνη.

Γιάννης Μαρκόπουλος: “Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”, κοσμική λειτουργία

Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός

Ο Δήμος Παπάγου -Χολαργού παρουσίασε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Κηποθέατρο Παπάγου, μια ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση με ένα από τα σημαντικότερα  έργα της ελληνικής μουσικής που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος  πάνω στα ποιητικά σχεδιάσματα του εθνικού μας Διονύσιου Σολωμού. Ένα έργο που αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο συνθέτης, το έργο σήμερα εστιάζεται αφ’ ενός σε τρεις σημαίνουσες λέξεις που εκφράζονται ως αίτημα “Λόγο, Έργο, Νόημα” και αφ’ εταίρου “στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ότι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον.

Συμμετέείχαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,  η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας σε διδασκαλία  Σταύρου Σολωμού. Ερμηνευτές : ο Κώστας Μακεδόνας,  ο Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου. Αφηγήτρια η Μάνια Παπαδημητρίου.

περισσότερα
Back to top button