ΑγροτικάΚαστοριά

Καστοριά: Έναρξη ψηφιακής συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς, γίνεται γνωστό ότι, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υ.Π.Α.Α.Τ., από χθες Δευτέρα 18-9-2017 τέθηκαν σε λειτουργία οι παρακάτω  Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

  1.  «Συνταγή Χρήσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», μέσω της οποίας είναι δυνατή η έκδοση και διαχείριση συνταγών χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και
  2. «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», μέσω της οποίας:

Α. Τα  φυσικά πρόσωπα, τα οποία ως κάτοχοι τίτλου σπουδών(ο οποίος σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 12 της με αριθ. 8197/90920/22.7.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄1883), επέχει θέση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αορίστου ισχύος), είναι δυνατόν να εγγραφούν και δηλώσουν ότι είναι και επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, και εφόσον απαιτείται να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τον τίτλο σπουδών που διαθέτουν. Όσοι κάτοχοι τίτλου σπουδών, έχουν κάνει  ήδη εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως υπεύθυνοι επιστήμονες σε καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων ή/και ως συνταγογράφοι, μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην ψηφιακή υπηρεσία «Χρήση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων», και δεν απαιτείται να προσκομίσουν ηλεκτρονικά τον τίτλο σπουδών που διαθέτουν.

Β. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ή τίτλου σπουδών ως ανωτέρω(«ψεκαστές»), και αναλαμβάνουν την εφαρμογή των επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων που προμηθεύονται άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μπορούν να δηλώσουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία  της Δ.Α.Ο.Καστοριάς, αρμόδιος υπάλληλος Αλέξης Παναγιωτίδης,  τηλ.. 2467350339.

 

 

περισσότερα
Back to top button