Καστοριά

Συνάντηση του Δημάρχου με τον γενικό διευθυντή του «Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη»

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής πραγματοποίησε χθες συνάντηση με το γενικό διευθυντή του «Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ.» Βασίλη Κουτσιώρη, παρουσία των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού, Χρήστου Δαμανιού και Έργων, Σωκράτη Λιάνου.

Η Δ.Ε.Π.ΑΝ. περιλαμβάνει μια σειρά από τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Ο δήμος Καστοριάς είναι μέλος στη μοναδική αυτή οργανωμένη διαδημοτική δομή από τα μέσα του 2016.

Κύριο θέμα της συνάντησης αυτής ήταν η εφαρμογή δράσεων με στόχους την ανάπτυξη και τη μείωση δαπανών.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για το εύρος υπηρεσιών που προσφέρει η Δ.Ε.Π.ΑΝ. σε θέματα, όπως ενδεικτικά:

  • Υποκατάσταση Δήμων στο έργο του Δικαιούχου, οι οποίοι στερούνται διαχειριστικής επάρκειας, ώστε μέσω της οργανωτικής και στελεχιακής υποδομής της ΔΕΠΑΝ να μην απολέσουν την ευκαιρία να εντάξουν έργα τους  για χρηματοδότηση σε ΠΕΠ/Ε.Π του ΣΕΣ 2014-2020.
  • Διεκδίκηση από τους Δήμους συμπληρωματικής χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων, για την υλοποίηση έργων εκτός πλαισίου ΣΕΣ, αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους Δήμους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Συμμετοχή των Δήμων ως εταίρων σε συμπράξεις με ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, με σκοπό την υλοποίηση στοχευμένων έργων, ιδιαίτερων εκδηλώσεων, κλπ, σε τομείς της τοπικής οικονομίας όπου οι Δήμοι παρουσιάζουν σαφή και αποδοτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ενέργεια, η αγροκαλλιέργεια, το περιβάλλον κ.α.
  • Διεκδίκηση από την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση χρηματοδοτικών πόρων.
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button