ΓούναΚαστοριά

Στρατηγικής σημασίας συμφωνία Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

Μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία για τον κλάδο της γούνας αποτελεί το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, η οποία φέτος είχε ως τιμώμενη χώρα την Κίνα.
Το Μνημόνιο υπέγραψαν οι πρόεδροι των δύο φορέων, Ιωάννης Κορεντσίδης και Κωνσταντίνος Γιαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νικόλαος Γερμανός της ΔΕΘ, με στόχο να τεθούν τα θεμέλια μιας ευρείας συνεργασίας με την ανατολική χώρα προς όφελος του κλάδου της γούνας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας του προϊόντος.
Αυτό, άλλωστε, τόνισε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του Σ.Γ.Κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε δυνατά σε αυτή την στρατηγική συνεργασία και ευελπιστούμε ότι, μέσα από αυτήν, θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια του κλάδου της γούνας και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης, υποστήριξε πως η «συνεργασία αυτή θα φέρει ανάπτυξη στην Καστοριά, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στις εξαγωγές μας».
Το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, αφορά στην:
• ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς διοίκησης, παραγωγής, εμπορίου, προβολής, και διαφήμισης,
• υποστήριξη των οικονομικών συμφερόντων των συμμετεχόντων στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις,
• καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις τράπεζες των δύο χωρών.
• εξάλειψη των εμποδίων, που εμποδίζουν την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων
• συνδιοργάνωση δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση, την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών
• ενίσχυση των εξαγωγών και συνεργασιών με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο για την ελληνική όσο και για την κινέζικη κοινωνία

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button