ΕλλάδαΚόσμος

80 έπιπλα φτιαγμένα από σανίδες

 

 uyututgiuytg
Μια κατηγορία επίπλων που αν θελήσετε να τα αγοράσετε έτοιμα,  θα διαπιστώσετε ότι πάρα πολλές φορές η τιμή τους είναι πολύ υψηλή, παρ΄όλο που η ποιότητα και το κόστος αυτής της μορφής ξύλου, αν δεν είναι κατώτερα τουλάχιστον δεν είναι ανώτερα σε σχέση με τα κανονικά ξύλινα επεξεργασμένα έπιπλα.


Αυτό που κατά βάση πληρώνεται και μάλιστα αδρά, είναι η χειροποίητη δουλειά και φυσικά η ιδέα ανάλογα και με την τελική μορφή επεξεργασίας-διακόσμησης του ξύλου.  Αν λοιπόν αποφασίσετε να κάνετε μόνοι σας την συναρμολόγηση επεξεργασία, θα δημιουργήσετε με τα χέρια σας εξαιρετικά καλαίσθητα κομμάτια με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η ξυλεία αυτού του είδους είναι από τις πλέον οικονομικές, θα βρείτε τέτοιου τύπου σανίδες που θα σας την κόψουν σε όποιες διαστάσεις θέλετε σε όλα τα ξυλουργεία αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού που διαθέτουν ξυλεία με το μέτρο και φυσικά ο οικονομικότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα ξύλα που προκύψουν αν αποσυναρμολογήσετε παλέτες, οι οποίες ανάλογα με τον τύπο τους είναι φτιαγμένες από σανίδες διαφορετικού πάχους.  

Τα κομμάτα ξύλου θα τα κολλήσετε μεταξύ τους, ανάλογα με τον τύπο της κατασκευής, με ξυλόπροκες ή βίδες και σε όλα τα καταστήματα με είδη οικοδομών, εργαλεία κλπ. θα βρείτε μεταλλικές γωνίες, στηρίγματα και όποιο άλλο υλικό – εξάρτημα πιθανόν σας χρειαστεί, σε μεγάλου μεγέθους τέτοιες κατασκευές όπως ραφιέρες, μεγάλα τραπέζια κλπ.
Σε καταστήματα και πολυκαταστήματα με είδη ξυλείας διατίθενται και έτοιμα κομμένα κομμάτια ανάλογου ξύλου με σχέδια, στρογγυλού σχήματος, με καμπύλες άκρες κλπ. για να τα συνδυάσετε σε κατασκευές με απλές σανίδες αν δεν διαθέτετε τα εργαλεία και την εμπειρία να δώσετε μόνοι σας στο ξύλο παρόμοια σχήματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου των κατασκευών – επίπλων, είναι οι πολλές διαφορετικές μορφές που μπορείτε να δώσετε τελικά το ξύλο, ανάλογα με την επεξεργασία του με βερνίκι, χρώμα, τεχνοτροπίες – τεχνικές κλπ. και είτε προτιμήσετε την φυσική του όψη είτε το βάψετε, εφαρμόσετε ντεκουπάζ, κρακελέ ή όποια άλλη τεχνική, πρόκειται για τραπέζια, παγκάκια, ραφιέρες, κρεμάστρες, βοηθητικά τραπεζάκια, κάθε τύπου επιτοίχια διακοσμητικά κλπ. εξαιρετικά εντυπωσιακά και ιδιαίτερα και φυσικά ασύγκριτα πιο οικονομικά από κάθε άλλου τύπου αντίστοιχα που θα βρείτε σε καταστήματα επίπλων-ειδών σπιτιού.

Επίσης, η χρήση αυτού του τύπου ξύλου, είναι μια λύση για να αντικαταστήσετε την κεντρική επιφάνεια παλιών τραπεζιών ή καθισμάτων διατηρώντας τα πόδια και την βάση, πάνω στις οποίες θα προσαρμόσετε σανίδες όποιου μεγέθους, σχήματος και χρώματα θέλετε δημιουργώντας ένα …καινούργιο έπιπλο.

65

 

 

 

 

 

http://soulouposeto.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button