ΓούναΚαστοριά

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας το νεώτερο μέλος της ΕΣΕΕ (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Άνοιγμα σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και τις οργανώσεις που τις εκπροσωπούν, πραγματοποιεί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ενεργή και μαζική παρουσία του εμπορικού κόσμου στις εξελίξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, στην Καστοριά, η πρώτη συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΕΕ, το οποίο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καρανίκας με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Κοσμίδη, σε κοινή συνεδρίαση με θέμα την ενσωμάτωση της Ομοσπονδίας στην δύναμη της ΕΣΕΕ και την κοινή πλέον δράση των δύο οργανώσεων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, η οποία πλέον αποτελεί το νεώτερο μέλος της ΕΣΕΕ, ιδρύθηκε το 1991, με σκοπό την προώθηση και εκπροσώπηση του κλάδου της γουνοποιίας εν γένει, έχοντας εμφανίσει πολυσχιδή δραστηριότητα και παρεμβαίνοντας ενεργά στα δημόσια πράγματα που την αφορούν.
Μετέχει σε όλα τα διεθνή fora εκπροσώπησης του κλάδου της γούνας και είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας (International Fur Federation), που εδρεύει στο Λονδίνο.
Στην δύναμη της η ομοσπονδία ενσωματώνει όλη την κάθετη οργάνωση του κλάδου, δηλαδή τους παραγωγούς, τους μεταποιητές και τους πωλητές, έχοντας στην δύναμή της 5 γενικούς και κλαδικούς συνδέσμους και εκπροσωπώντας 2.500 επιχειρηματίες.

Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε πως η ένταξη της Ε.Ο.Γ. στην οικογένεια της Ε.Σ.Ε.Ε. θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου της γουνοποιίας και παράλληλα θα ενδυναμωθεί τόσο το πολιτικό της lobby, όσο και οι δράσεις της που αποσκοπούν στην ανάδειξη του προϊόντος της γούνας.

Από τη μεριά του, ο κ. Κροκίδης, ευχαρίστησε τον κ. Κοσμίδη και του  παρέδωσε  τον Όρκο των Εμπόρων σε πάπυρο «Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. είναι πάρα πολύ δραστήριος και πληθωρικός. Πραγματικά, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να καταλάβει το πού βρίσκονται οι ευκαιρίες και πώς μπορεί να δείξει ο κλάδος της γουνοποιίας τη δυναμική και την εξωστρέφεια που διαθέτει».

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο Ελληνικός Ναυτιλιακός Ιστότοπος (GreekNavigateCluster). Επί της ουσίας πρόκειται για μια καινοτομία στην ελληνική πραγματικότητα, όπου μεταξύ των άλλων οι επιχειρηματίες γουνοποιοί θα μπορούν να ενταχθούν στις πύλες εισόδου της χώρας «Βάσει μελετών, θα αυξηθούν οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, όπου αυτό μεταφράζεται ως 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο για το λιμάνι του Πειραιά. Εξ αυτών, τουλάχιστον το 50% θα αποτελείται από γυναίκες. Έτσι λοιπόν εμείς ως γουνοποιοί, θα μπορούμε να παρουσιάσουμε τα εμπορεύματά μας στην πύλη  εισόδου της χώρας και με τον τρόπο αυτό θα έχουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο πώλησης. Βέβαια, τα σημεία αυτά με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθούν», ενημέρωσε ο κ. Κοσμίδης και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους γουνοποιούς να δείξουν ενδιαφέρον προς το ναυτιλιακό κλάστερ καθώς «πρόκειται για μια σοβαρή επένδυση, όπου θα γίνονται εμπορικές πράξεις χωρίς μεσάζοντες και προμήθειες, μιας και  ο πελάτης θα έρχεται απευθείας σε επαφή με τον έμπορο».  

Επίσης, η Ε.Σ.Ε.Ε. ανταποδοτικά θα προσφέρει στην Ε.Ο.Γ

  • Τη δημιουργία μιας οικονομικής γεωγραφίας της γούνας από το Ινστιτούτο της Ε.Σ.Ε.Ε., όπου θα αποτυπωθεί σε χάρτη η δραστηριότητα όλων των γουνοποιών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τη συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. με όχημα την Ε.Σ.Ε.Ε. στις ευρωπαϊκές οργανώσεις, καθώς η Ε.Σ.Ε.Ε. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), και πλήρες μέλος της EuroCommerce, δηλαδή στην οργάνωση η οποία σχεδιάζει το ευρωπαϊκό εμπόριο και την επιχειρηματική δραστηριότητα για την επόμενη δεκαετία.
  • Την εκλογή δέκα -10- εκλεκτόρων της Ε.Ο.Γ. στην Ε.Σ.Ε.Ε., όπως επίσης και τη διεκδίκηση μιας έδρας στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. στις επερχόμενες εκλογές (2018)

«Η Ε.Ο.Γ. είναι η 15η Ομοσπονδία που εντάσσεται στην Ε.Σ.Ε.Ε. και η 1η κλαδική, συνεπώς κατέχει τα πρωτεία. Μέσα λοιπόν από αυτή τη συνεργασία προσδοκούμε πάρα πολλά,  και να προσφέρουμε και να μάθουμε», ήταν τα λόγια του κ. Κορκίδη.

MaritimeHellas: Το πρώτο Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster 

Η δημιουργία του πρώτου Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster “MaritimeHellas” αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και αποτελεί μια καινοτομία στην ελληνική πραγματικότητα.

Το Maritime Hellas είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και το ετήσιο τέλος του των 30 ευρώ είναι για να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του. Στο Maritime Hellas επικρατούσα φιλοσοφία είναι, ότι δεν συμμετέχει σε χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις ή άλλης μορφής Κρατική ή Κοινοτική ενίσχυση.

Οι εντασσόμενες επαγγελματικές εταιρείες ή όποιας μορφής ναυτιλιακές δραστηριότητες συνεχίζουν να έχουν την ανεξαρτησία τους, όσο αφορά τη συμμετοχή ή συνεργασίες για χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ε.Ο.Γ. για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον  Ελληνικό Ναυτιλιακό Ιστότοπο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 24670 22171 και 24670 27980 ή στην ιστοσελίδα www.maritimehellas.org.

 

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button