ΓούναΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

NAFA: Ξένοι φαρμαδόροι στην Καστοριά (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Μια ομάδα επτά φαρμαδόρων και οι οικογένειές τους, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά συνεργάτες της NAFA, πέρασαν μια εβδομάδα στην Καστοριά, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και επεξεργασίας γούνας στον κόσμο, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε αρκετά μεγάλη περιοχή εκτροφής βιζόν.

Το ταξίδι διήρκησε από 26 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της NAFA, Wayne Booth (Διευθυντής Σχέσεων Rancher Relations, Καναδάς), Chris Vaughan (Διευθυντής Σχέσεων Rancher Relations, ΗΠΑ), Bobby Poulios (VP, Buyer Relationships) και Nicole Bauduin Ελληνικός Αντιπρόσωπος Μάρκετινγκ).

Σκοπός του ήταν να προσφέρει στους φαρμαδόρους μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν, να δικτυωθούν και να μάθουν περισσότερα για το παγκόσμιο εμπόριο γουναρικών. Το ταξίδι περιελάμβανε δραστηριότητες και εκδρομές που αφορούσαν ειδικά τον κλάδο, καθώς και επισκέψεις σε διάφορα πολιτιστικά αξιοθέατα όπως το ιερό μοναστήρι των Μετεώρων και το Μουσείο της Βεργίνας που περιελάμβανε τον Βασιλικό Τάφο του Φιλίππου Β ‘.

Οι φαρμαδόροι που συμμετείχαν ήταν οι Greg και Mary Mueller, David και Alexis Preston, Kevin και Tracy Thurston, Wayne και Lisa Hodgson, Jim και Lori Flemming, Stephen και Nancy London και Jeff Mitchell.

Τα κυριότερα σημεία ταξιδιού περιελάμβαναν:
Μια περιήγηση στην Mabiz feed kitchen
Περιηγήσεις στις τοπικές φάρμες με βιζόν Bosman και Helas
Μια περιήγηση στο εργοστάσιο επεξεργασίας Avontis
Επισκέψεις στους
 πελάτες της NAFA, το EGO, EXPOPEL και Divine Furs
Περιήγηση
 στο βυρσοδεψείο DTS
Επισκέψεις στους εμπόρους δέρματος Siamos – Tsiflikiotis και Hellas International Fur Merchants

Επιπρόσθετα, οι φαρμαδόροι προσκλήθηκαν στον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών όπου ο κ. Ντίνος Σαλαγιάννης έκανε  μια σύντομη παρουσίαση της συνεργασίας του ΣΕΓ με τη NAFA. Ακόμη ο κ. Μπάμπης Πούλιος μίλησε  για το εμπόριο γούνας στην Ελλάδα, τις δραστηριότητες προσέλκυσης της NAFA στην Ελλάδα καθώς και για το ελληνικό πρόγραμμα μάρκετινγκ για το τρέχον έτος.

Συνολικά, το ταξίδι σημείωσε τεράστια επιτυχία. Όλοι εξέφρασαν την απόλαυση της παραμονής τους στην Ελλάδα και κατανόησαν καλύτερα την ελληνική βιομηχανία γούνας και την ισχυρή θέσης της NAFA στην ελληνική αγορά.

The NAFA group on a visit to Meteora, a UNESCO World Heritage site, approximately 130 kilometers south of Kastoria, in central Greece.

The NAFA group on a visit to Mabiz feed kitchen.

Jeff Mitchell, pictured left, and the NAFA group get a tour of Helas Mink Ranch.

A tour of Avontis Dry Station – a mink processing plant.

A tour of Ego Furs.

A tour of EXOPEL.

A visit to Divine Furs.

The NAFA group outside DTS Tannery, a fur dressing plant in Kastoria.

A vist to Siamos – Tsiflikiotis, skin dealer.

The ranchers visit Hellas International Fur Merchants, a local skin dealer.

nafa.ca

Επιμέλεια μετάφρασης ΦΟΥΙΤ

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button