Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: Κλείνουν τον Νοέμβριο!

Κλείνουν από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, και εφεξής οι στρατιώτες θα παρουσιάζονται απ΄ ευθείας στις Μονάδες, όπου θα τους γίνεται σε πρώτο στάδιο η στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια θα παραμένουν στην Μονάδα για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Το σχέδιο, αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, καθώς αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των κοινωνιών κυρίως στην Πελοπόννησο όπου υπάρχουν μεγάλα Κέντρα Εκπαίδευσης, έχει περιγραφεί σε συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πέρυσι στο ραδιόφωνο του Real.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 12 Μαρτίου 2017, αποκάλυψε ότι “μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.
Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες μελέτες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί. Ήδη με την σειρά που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (2017 Δ/ΕΣΣΟ) το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει το πιλοτικό σύστημα εφαρμογής κατάταξης, προσκαλώντας στρατιώτες σε δυο μονάδες. Μια στην Κω και μια στην Ξάνθη.

armyvoice.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button