Κόσμος

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή θρύλος της κάντρι Τζόνι Κας

Ο συγκλονιστικός «Άντρας με τα Μαύρα» και η ιδιαίτερη ζωή του

Τραγουδιστής, κιθαρίστας, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ηθοποιός, οι τίτλοι του αμερικανού μουσικού Τζόνι Κας δεν λείπουν.

Γνωστός -από την επιλογή του να ντύνεται στα μαύρα- ως ο «Άντρας με τα Μαύρα», ο Τζόνι Κας ανέμειξε με καινοτόμο τρόπο διαφορετικά είδη μουσικής, όπως κάντρι, ροκ, μπλουζ και γκόσπελ, για να χαρίσει στις ΗΠΑ αρχικά και κατόπιν στον κόσμο ολόκληρο μελωδίες που δεν είχαν ξανακουστεί ποτέ στο πεντάγραμμο.

Αναμφίβολα ένας από τους μουσικούς με τη μεγαλύτερη επίδραση στους κατοπινούς συναδέλφους του, ο Κας άνοιγε τις συναυλίες του με τη σεμνότητα που τους άξιζε: «Γεια σας, είμαι ο Τζόνι Κας».

Ντυμένος πάντα στα μαύρα και κρατώντας στο δεξί του χέρι την Gibson κιθάρα του, περπατούσε με νωχελικό βήμα και χαιρετούσε το κοινό του με την περίεργη, αργόσυρτη και βαριά φωνή του, σαν να μην τον γνώριζε κανείς!

Κι όμως, ήταν ο θρύλος της κάντρι, ο άνθρωπος που έκανε γνωστό το ηχόχρωμα της λαϊκής αμερικανικής μουσικής στα πέρατα του κόσμου. Θλιμμένος, ευαίσθητος, θυελλώδης και μοναχικός, ο Τζόνι Κας ήρθε στον κόσμο για να τον γεμίσει με φλογερές μελωδίες, σκληρές και ευαίσθητες ταυτοχρόνως…

Η συνέχεια στο newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button