Ελλάδα

Πάνω από 60.000 επισκέπτες το πρώτο Σαββατοκύριακο της 82ης ΔΕΘ (φωτογραφίες)

Πόλος έλξης το περίπτερο της Κίνας

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι επισκέπτες του πρώτου Σαββατοκύριακου της 82ης ΔΕΘ, που ξεκίνησε με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φετινή διοργάνωση ήταν έκδηλο από την πρώτη στιγμή, αφού ακόμα και το Σάββατο, μια μέρα παραδοσιακά δύσκολη για την ΔΕΘ, επισκέπτες συνέρρεαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η κίνηση του Σαββατοκύριακου κορυφώθηκε χθες, με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών κατά τις δύο ημέρες να ανέρχεται σε 60.112.

Πόλος έλξης της διοργάνωσης αποτελεί φέτος το Περίπτερο της τιμώμενης χώρας Κίνας (13), που έχει προσελκύσει τα βλέμματα του κόσμου, ο οποίος εντυπωσιάζεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάζουν κινέζικοι κολοσσοί.

Χθες εγκαινιάστηκε και η μουσική σκηνή της 82η ΔΕΘ, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να ξεσηκώνει το πλήθος και να δίνει μια γεύση από τις εκπλήξεις των φετινών music events της διοργάνωσης. Σήμερα στις 21:30 τη σκυτάλη παίρνουν οι αδερφοί Τσαχουρίδη και οι αδερφοί Στρατάκη σε μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση, όπου ο Πόντος συναντά την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα βραβευθεί και ο γνωστός τροβαδούρος της Κρήτης, Βασίλης Σκουλάς. Παράλληλα, η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού « Έκνευσις» του Κωνσταντίνου Νικολαϊδη θα χορέψει ποντιακούς και κρητικούς χορούς. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου.

Σήμερα, στο πλαίσιο της κινεζικής συμμετοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» το Greek-Eurasian Economic Forum με θέμα: «A New Bridge for Cooperation & Development», που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή.

Η κινέζικη συμμετοχή όμως έχει και πολιτιστικό κομμάτι, καθώς από τις 19:30 έως τις 20:00 στην υπαίθρια σκηνή στο Τόξο της ΧΑΝΘ η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα εντυπωσιάσει με τις επιδείξεις της.

Επίσης στις 17:00 θα εγκαινιάσθει στο Περίπτερο 14 (AKAMEDIA) έκθεση του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Ιστολογική εικόνα και Τέχνη», η οποία περιλαμβάνει ιστολογικές μικροσκοπικές εικόνες ρουτίνας, όπου τα ανθρώπινα κύτταρα σχηματίζουν παραστάσεις αντίστοιχης ομορφιάς με αυτή που συναντά κανείς σε πίνακες ζωγραφικής.

Από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming το «μενού» της 82ης ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «THE NEW NEW» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας, εντυπωσιάζει τον κόσμο που το επισκέπτεται. Την ίδια στιγμή το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», στο Περίπτερο 11, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι ολοκληρώνουν την εμπειρία τους με μια επίσκεψη στην ταράτσα του ίδιου χώρου, όπου λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar, απολαμβάνοντας την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό με… άμμο, ξαπλώστρες και πολύ ελληνικό καλοκαίρι.

Εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στην Cheapart, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν δημιουργίες σε προσιτές τιμές, ενώ τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύουν στους Μυστικούς του Κόσμους.

Επίσης φωτογραφικό υλικό από τα ελληνικά Μνημεία παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO φιλοξενείται καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», με την οποία η ΔΕΘ-Helexpo έχει ενώσει φέτος τις δυνάμεις της, δείχνοντας και το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η 82η ΔΕΘ έχει και εκτεταμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην ενότητα Akademia, η οποία εστιάζει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Στο περίπτερο 14 η Akademia περιλαμβάνει σήμερα τις εξής εκδηλώσεις:

  • #JobDay «Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος», Χρύσα Δότσα, Events Coordinator, skywalker.gr από τις 11:00-13:30.
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Αλλάζοντας το τοπίο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση», παρουσίαση από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη από τις 14:00–15:00.
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Σπουδές εξ Αποστάσεως στις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία», παρουσίαση από τον Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και «Η Συμβολή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Προγράμματα Σπουδών και Καινοτόμες Δράσεις», παρουσίαση από τον Καθηγητή Αθανάσιο Μιχιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τις 15:30–16:30.
  • Εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Τα μόρια της ζωής». Ερευνητές του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσουν αλλά και θα εξηγήσουν με διαδραστικά πειράματα τα μόρια της ζωής από τις 17:00–18:00.
  • Ο Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης παρουσιάζει την δραστηριότητά της Σχολής από τις 18:30–19:30.
  • Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από τις 20:00-21:00 διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική: 20 Χρόνια Εμπειρία». Συντονίζει ο κ. Αυγουστίνος Δημητράς, Αν. Καθηγητής ΕΑΠ. Συμμετέχουν οι: Κων/νος Καρφάκης, Καθηγητής, Παν/μιο Μακεδονίας, Χαράλαμπος Σπαθής, Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο, Κυριακή Κοσμίδου, Αν. Καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Παν/μιο και Δημήτριος Κουσενίδης, Αν. Καθηγητής, Αριστοτέλειο Παν/μιο.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και Ανάπτυξη: Οι πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων» από τις 12:00-14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός».

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης στο πάρκο του Κτιρίου Διοίκησης της ΔΕΘ στις 18:00 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας παρουσιάζει το διαδραστικό παιδικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «Όταν η Στελίτσα συνάντησε τον φλίκ» (κείμενα Δ. Χαλκιά, Παραγωγή Τεχνόκοσμος θεατρικές παραγωγές).

Το ωράριο της 82ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.

Το Σαββατοκύριακο το ωράριο λειτουργίας της ΔΕΘ είναι 10:00 με 22:00.

 tif.helexpo.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button