Ελλάδα

Φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες

Υλικά συνταγής

  • φασολάκια φρέσκα: 1 κιλό (ακαθάριστα)
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
  • σκόρδο: 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • ντομάτες: 4 μεγάλες, ώριμες, σφιχτές (ή 350 γρ. ντοματάκι κονσέρβας)
  • πατάτες: 2 καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
  • πελτές ντομάτας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι, πιπέρι: λίγο
  • ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας τις ίνες τους, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πατάτες. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε κι αυτά μια δόση να πάρουν λαδάκι από παντού. Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  3. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ρίχνετε άλλο ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του, ελέγχοντας κατά τη διάρκεια μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. Σερβίρετε τα φασολάκια, αφού τα αφήσετε λίγο εκτός φωτιάς, σκέτα ή μαζί με φέτα.

Συμβουλή

Τα φασολάκια, όπως και όλα τα λαδερά, τρώγονται θαυμάσια και κρύα.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button