Καστοριά

Στην Καστοριά το μέλος της Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Στέφανος Σαββόπουλος (ρεπορτάζ)

«Η αξιολόγηση των  δημοσίων υπαλλήλων έχει πάρει χαρακτηριστικά «τιμωρητικής διαδικασίας»

Την Καστοριά επισκέφθηκε το  μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της  ΑΔΕΔΥ κ. Στέφανος  Σαββόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του  στην Π.Ε Καστοριάς, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα  το υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης  για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το τρέχον  διάστημα θα μας απασχολεί το  ζήτημα της αξιολόγησης των  δημοσίων υπαλλήλων το οποίο έχει πάρει χαρακτηριστικά «τιμωρητικής διαδικασίας»  από πλευράς  του  υπουργείου.

Από την τροπολογία η οποία κατατέθηκε μαθαίνουμε ότι το μπαλάκι πέφτει στους προϊστάμενους, ούτε καν στους υφιστάμενους, ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για την πορεία της  αξιολόγησης και ότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι  να το κάνουν γιατί αν δεν  το κάνουν δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν ούτε στη νέα ανέλιξη της ιεραρχίας, αλλά και πολύ περισσότερο η αξιολόγηση θα μπει  σε  ζητήματα τα οποία θα συνδεθούν με την κινητικότητα.

Είναι μια  βάναυση επίθεση της κυβέρνησης  απέναντι  σ’ αυτή τη  λογική  προκειμένου να εφαρμόσει την αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει,  το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο  από προσωπικό , δεν υπάρχει αξιολόγηση δομών, δεν  υπάρχει αξιολόγηση όσον αφορά  τα περιγράμματα θέσης και τις ευθύνες  των εργαζομένων , πάει  δηλαδή  να κάνει μια αξιολόγηση από τα κάτω αγνοώντας  ότι αυτή τη  στιγμή οι  δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν  παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να παρέχουν υπηρεσίες  προς το  συμφέρον του πολίτη.

Αυτό τι σημαίνει  είναι στρατηγικός στόχος η  ιδιωτικοποίηση του  δημοσίου  σε όλα τα επίπεδα», τόνισε.

Το μέλος  της εκτελεστικής επιτροπής της  ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε  εργασιακούς  χώρους του Δήμου και της Π.Ε Καστοριάς , ενώ παράλληλα  είχε συνάντηση με το  Δ.Σ. του Νομαρχιακού  Τμήματος  ΑΔΕΔΥ Καστοριάς .

fonikastorias.gr

 

περισσότερα
Back to top button