Κόσμος

Πόλη φάντασμα η Φλόριντα! Τρέχουν να σωθούν από τον κυκλώνα Ίρμα – Εκκενώνουν περιοχές και αδειάζουν σούπερ μάρκετ

– Με μία λέξη… τρόμος! Ο κυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τις ΗΠΑ και οι αμερικανοί πολίτες είναι έντρομοι – Φεύγουν πανικόβλητοι οι κάτοικοι περιοχών στην Φλόριντα – Δεν μένει τίποτα στα ράφια των σουπερ μάρκετ – Φορτώνουν… καγιάκ στα αμάξια τους! – Ενδεχόμενο εκκένωσης ολόκληρης της πόλης – Δείτε πώς αποτυπώνεται ο πανικός σε συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ο απόλυτος τρόμος επικρατεί στην Φλόριντα των ΗΠΑ, για το επικείμενο «χτύπημα» του κυκλώνα Ίρμα. Κατά χιλιάδες οι κάτοικοι συρρέουν στα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα και αδειάζουν όλα τα ράφια. Παράλληλα εκκενώνονται παράκτιες περιοχές προκειμένου να μην θρηνήσουν οι ΗΠΑ θύματα.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούν στη βόρεια Φλόριντα σήμερα, στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα που έχει ήδη σπείρει την καταστροφή στην Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 17 νεκρούς. 

Στους δύο αυτοκινητόδρομους, κατά μήκος των ακτών της Πολιτείας, το θέαμα ήταν παρόμοιο: αυτοκίνητα και φορτηγάκια το ένα πίσω από το άλλο, φορτωμένα με στρώματα, με καγιάκ, καμιά φορά με δοχεία βενζίνης.
   

Στις λωρίδες που οδηγούν νότια, ελάχιστοι μεμονωμένοι ιδιώτες και αυτοκινητοπομπές του στρατού που προετοιμάζεται για να εφοδιάσει τους κατοίκους με καύσιμα και να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες, εφόσον χρειαστεί.

Ο κυκλώνας, το μέγεθος του οποίου ξεπερνά εκείνο της Πολιτείας, θα φτάσει τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και λόγω των ανέμων, που φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, προβλέπεται ότι …

Η συνέχεια στο newsit.gr

περισσότερα
Back to top button