Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μοσχάρι κοκκινιστό, ένα κυριακάτικο πιάτο

 Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ένα παραδοσιακά κυριακάτικο πιάτο στην ελληνική κουζίνα. Δοκιμάστε τη συνταγή της Μαρίας για να ξετρελάνετε όλη την οικογένεια με τη νοστιμιά.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Μοσχάρι “χτένι”
1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτίνη
5-6 μπαχάρια σπυρί
2 δαφνόφυλλα
αλάτο, πιπέρι
1 φλυτζ. τσαγιού ντομάτα “σπιτική Πουμαρό”
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί [προεραιτικό]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά να ζεσταθεί και στην συνέχεια ρίχνω το λάδι, την φυτίνη , μπαχάρι ,δάφνη και ακολουθεί το κρέας ,κομμένο σε κύβους, πολύ λίγο αλάτι ,,όπου το ροδίζω απο όλες τις μεριές, σε δυνατή φωτιά..
Στην συνέχεια προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι το πιπέρι, 2 κ.γ. ζάχαρη, και τέλος το νερό, να σκεπάζει το κρέας , και το αφήνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, [σκεπασμένο να βράσει περίπου 2 ώρες.] Aφού βράσει το κρέας και γίνει λουκούμι με την σαλτσούλα του, ετοιμάζεις το συνοδευτικό.
Πουρέ πατάτας ή πουρέ μελιτζάνας ή κριθαράκι.
Κατά προτίμηση των παιδιών κάνω κριθαράκι με τον εξής τρόπο.
Βράζω 500 γραμ. κριθαράκι, όπως τα μακαρόνια,
το στραγγίζω στο τρυπητό και το ξεπλένω στην βρύση,
λιώνω 1/3 απο το καλούπι φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, το ρίχνω στο κριθαράκι και το ανακατεύω να πάει παντού.
Πιστέψτε με ,θα γλύφετε τα δάχτυλά σας απο την νοστημιά αυτού του φαγητού.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου.
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα πιό όμορφα πράγματα στη ζωή δεν μπορούμε να τα δούμε………..αλλά
μόνο να τα αισθανθούμε με την καρδιά.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button