Καστοριά

Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή (βίντεο)

H ελληνική κοινωνία έχει πρώτιστα ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και αυτή είναι προ των πυλών”

Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και τις θηριώδεις ασφαλιστικές εισφορές, την ώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματα τους και που οι νέοι μας επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό, την ώρα που ο Νόμος Κατρούγκαλου πετσοκόβει τις συντάξεις και που οι κατασχέσεις λογαριασμών πέφτουν βροχή, την ώρα που από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, φτάσαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ίδια ώρα κι επειδή το καλάθι των ψεύτικων υποσχέσεων του κ. Τσίπρα, αδειάζει, στήνεται ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο υποτίθεται ότι θα έδινε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Την τοποθέτηση αυτή έκανε η Μαρία Αντωνίου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια βαθιά και ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος σε νέες, στέρεες βάσεις, με κύριο γνώμονα την ανταποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα του συστήματος. Και μια τέτοια βαθιά μεταρρύθμιση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, η οποία θα έχει γνώση της ελεύθερης αγοράς και των κανόνων της. Μία Κυβέρνηση η οποία με τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος θα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και να καταπολεμηθεί στη βάση του το φαινόμενο του brain drain. H ελληνική κοινωνία έχει πρώτιστα ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και αυτή είναι προ των πυλών.

 

 

περισσότερα
Back to top button