ΚαστοριάΚαστοριά

Η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που “έκαψε” όλο το Δημοτικό Συμβούλιο

Η με αριθμό 82/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, στηρίχθηκε στην εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καστοριάς ή οποία  δεν είχε εξασφαλισμένη την θετική γνωμάτευση των τεχνικών υπηρεσιών και της Τοπικής  Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς.

Κατά της απόφασης του Δ.Σ. έκαναν προσφυγή οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι της περιοχής, η οποία όμως απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας ως “εκπρόθεσμη”.

Στη συνέχεια οι καταστηματάρχες επανήλθαν με γραπτή καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς, ή οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό.
Τελικά , σύμφωνα με πληροφορίες του alphafm.gr ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και ΟΛΟΙ οι ΔΣ που ψήφισαν θετικά) θα δικασθεί με τις κατηγορίες:

1. Παράβαση καθήκοντος και κατ’ εξακολούθηση

2. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

που σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς :”με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομη υλική και ηθική ωφέλεια “

Oι κατηγορίες έχουν προκύψει διότι 

Α. Η επιτροπή ποιότητας ζωής με αντιδήμαρχο τον Μ. Μπινιάκο παρά την διαφορετική εισήγηση σε θέμα παραχώρησης δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης τραπεζοκαθισμάτων, αποφάσισε θετικά παρά την αντίθετη άποψη-εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών.

B. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς (16 Μαρτίου 2016)

Με πληροφορίες από alphafm.gr  και kastorianiestia.gr

περισσότερα
Back to top button