ΕλλάδαΚαστοριάΚόσμος

Μια Ολλανδέζα στην Καστοριά

Guest Inn: Press trip Ολλανδών δημοσιογράφων στην Κεντρική & Δυτική Μακεδονία

Το δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών ξενώνων Guest Inn, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, οργανώνει ένα 5ήμερο press trip στην περιοχή της Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας για το γνωστό Ολλανδκό ταξιδιωτικό περιοδικό Reiz & Magazine.

Από τις 02/09 έως τις 07/09/2017 η δημοσιογράφος Nanda Raaphorst και ο φωτογράφος Frits Meyst θα επισκεφτούν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, από τον Όλυμπο έως τις Πρέσπες και από την Καστοριά έως τα Λουτρά Ποζάρ για τις ανάγκες ενός 11σέλιδου αφιερώματος και την εκτενή παρουσίαση και προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και της αυθεντικότητας της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα ταξίδι με κεντρικό άξονα την ανάδειξη και παρουσίαση των άγνωστων πτυχών των περιοχών αυτών στους αναγνώστες ένος από τα μεγαλύτερα ολλανδικά περιοδικά. Η θεματολογία του αφιερώματος αφορά μεταξύ άλλων: τα πεζοπορικά μονοπάτια του Ολύμπου, τον μοναδικό περιβαλοντολογικό πλούτο των Πρεσπών, την οινογνωσία και τη γαστρονομία των δρόμων του κρασιού στην περιοχή του Αμυνταίου και τα εκπληκτικά ιαματικά λουτρά Ποζάρ.

Οι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν παράλληλα τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και της Αρχαίας Πέλλας καθώς και τις παραδοσιακές γειτονιές Ντολτσό στην Καστοριά και Βαρώσι στην Έδεσσα.

Για τις ανάγκες των παραπάνω θεμάτων οι δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά από τους ξενώνες του δικτύου Guest Inn και θα ξεναγηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Πιο συγκεκριμένα από τον ξενώνα-εστιατόριο «Dimatis» και «Ktima Bellou» στον Όλυμπο, το ξενοδοχείο «Loggas» στο Σιδηροχώρι Καστοριάς, τον ξενώνα «Kivotos Epavlis» στις Πρέσπες, τον ξενώνα-εστιατόριο «Kontosoros» και «Agonari-Taverna tou Thoma» στην περιοχή του Αμύνταιου και τέλος από τον ξενώνα «Naiades» στα Λουτρά Λουτρακίου.

Η περιήγηση και η γνωριμία με τις φυσιολατρικές δραστηριότητες που προσφέρει η ευτύτερη περιοχή Νυμφαίου-Αετού-Αμύνταιου θα γίνει από την τοπική εταιρία δραστηριοτήτων «Artemis», η οποία θα τους δώσει μοναδικά tips και ιδέες για να προτείνουν στους αναγνώστες τους.

Το ταξίδι αυτό είναι το 4ο που διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο EOT Κάτω Χωρών για Ολλανδούς-Βέλγους δημοσιογράφους και bloggers. Ένα ακόμη press trip έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου στην Πελοπόννησο με κύριο άξονα τα πεζοπορικά μονοπάτια του MAINALON TRAIL.

tornosnews.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button