Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα σήμερα για το 1ο Thessaloniki Beer Festival

Το ντεμπούτο του κάνει σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1ο Thessaloniki Beer Festival, με τους διοργανωτές του να δηλώνουν πανέτοιμοι να ενημερώσουν τους Έλληνες καταναλωτές για την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής Ζυθοποϊίας και της craft μπύρας ανά τον κόσμο. Στο επίκεντρο του 1ου Thessaloniki Beer Festival, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο (12.00-00.00), βρίσκεται η ποιοτική μπύρα και όλοι οι άνθρωποι που κινούνται γύρω από την αυτήν.

Εκατοντάδες είδη μπύρας, διαφορετικές κουζίνες, workshops κουλτούρας, μαγειρικής και coctailing με βάση τη μπύρα, μουσική από DJs και συγκροτήματα της πόλης, περιμένουν τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο σε ένα διήμερο γευστικών ανακαλύψεων. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin), σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης The Hoppy Pub. Τονίζεται ότι το «γευστικό χωριό» στήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival, που αποτελεί θεσμό για τη Θεσσαλονίκη.

Το Thessaloniki Food Festival με σταθερό στόχο εδώ και έξι χρόνια να αναδείξει την πόλη ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό, αγκαλιάζει τις νέες ιδέες, ομάδες και τάσεις της εποχής. «Με τη νέα αυτή τάση που έχει ενθουσιάσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. Οι εκδηλώσεις γίνονται στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button