Καστοριά

Χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς με 9,7 εκατ. ευρώ

Νέο δίκτυο συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων

Το εξέχουσας σημασίας έργο της Αντικατάστασης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της Πόλης της Καστοριάς με Προϋπολογισμό 9.757.419,36€ έλαβε και επίσημα την απόφαση ένταξής του για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας (ΑΔΑ: ΩΓΓ57ΛΨ-ΧΡ3). Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Καστοριάς και φορέας λειτουργίας, η Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της δημοτικής αρχής του Ανέστη Αγγελή αποτελεί έργο πνοής για την πόλη της Καστοριάς κι αφορά την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσής της. Πρόκειται για την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και αποτελεί χρόνια απαίτηση των κατοίκων. Το εγκριθέν πλέον για χρηματοδότηση έργο περιλαμβάνει τις κατασκευαστικές εργασίες για την αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης, την σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων και την προσθήκη δύο νέων δεξαμενών ύδρευσης δίπλα στις υφιστάμενες. Εγκαθίσταται επίσης ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου του δικτύου για την αξιόπιστη και ασφαλή παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και εξυπηρέτησης των πολιτών και να προκύψει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και υδατικών πόρων, με αντίστοιχη ελάφρυνση και του κόστους.

περισσότερα

2 Comments

  1. Αν δεν δούμε χαντάκια να σκάβονται και καινούργιες σωλήνες να στρώνονται , δεν πιστεύουμε σε κανένα Π.Ε.Π και σε καμία ΑΔΑΩΓΓΛΨΧΡ…….. Ειλικρινά δεν πιστεύουμε . Είθε να μας κάνετε εύπιστους ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button