Καστοριά

Αγγελής: Από την Ιεροπηγή ξεκινά η κατασκευή του TAP – Συζητήθηκε το θέμα των αρχαιολογικών ευρυμάτων

Τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει από τα σύνορα στην Ιεροπηγή Καστοριάς, η κατασκευή του   Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στην περιοχή και  όπως δήλωσε στην ΕΡΤ  Κοζάνης ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, «θα διαρκέσει περίπου δύο (2) χρόνια, επιφέροντας πολλά οφέλη στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Αγγελής συναντήθηκε  στο γραφείο του, με εκπροσώπους  της Εταιρείας του TAP και τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών Δυτ. Μακεδονίας του αγωγού  Μιχάλη Γκοσλιόπουλο, με τους οποίους συζήτησε  θέματα που αφορούν την κατασκευή του αγωγού, το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών καθώς και το ζήτημα της  δημιουργίας θέσεων εργασίας στα έργα κατασκευής, όπως και τα αντισταθμιστικά  οφέλη και τα έργα κοινωνικής ανταπόδοσης.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Καστοριάς έκανε γνωστό ότι συζητήθηκαν και διαχειριστικά θέματα, όπως η ξυλεία που αποφασίσθηκε να δοθεί στην τοπική κοινωνία, καθώς και το ζήτημα των αρχαιολογικών, το οποίο θα αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με τις τοπικές εφορείες. Κατά το διάστημα των δύο τουλάχιστον ετών κατασκευής του αγωγού στην περιοχή της Καστοριάς, η   εταιρεία του TAP θα απασχολήσει σταδιακά σημαντικό αριθμό εργαζομένων, τεχνικών και στελεχών, κάτι για το οποίο ήδη η εταιρεία ανακοίνωσε  την πρόσληψη προσωπικού για  να καλύψει τις προσωρινές ανάγκες της κατασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να προσλάβει ανειδίκευτους εργάτες, χειριστές διαφόρων μηχανημάτων, οδηγούς και ηλεκτροσυγκολλητές και οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην κατασκευάστρια εταιρία έως την Παρασκευή 01/09/2017 στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό Ωρολογοπουλου» στην οδό  Πηχέων 1 και Τσερλεμέ, όπου θα υπάρχει εκπρόσωπος της εταιρείας για να δέχεται βιογραφικά, αιτήσεις και δικαιολογητικά, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να στείλουν βιογραφικό σημείωμα ή να εκδηλώσουν ενδιαφέρον (με αναγραφή της ειδικότητας και του τηλεφώνου τους), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 04/09/2017.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης  Μαυρίδης

ert.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button