ΚαστοριάΠρόσωπα

Καστοριά: Οι αφανείς “ήρωες” των πανελληνίων (για όσα παιδιά θέλουν να ξαναδώσουν πανελλήνιες) του Νίκου Καρπόζηλου

Υπάρχουν μαθητές που αξίζουν ιδιαίτερη μνεία

Μαθητές που αγωνιστήκαν σκληρά για να διεκδικήσουν μια θέση στην σχολή της επιθυμίας τους.

Οι μαθητές αυτοί προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν με την πρώτη. Δεν  το βαλαν κάτω όμως.  Αγωνίστηκαν, μόχθησαν, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις και τα κατάφεραν.

Δεν θα τους δούμε να «φιγουράρουν» στις ηχηρές διαφημίσεις των Φροντιστηρίων, αλλά ποιος μπορεί να καθορίσει τι σημαίνει επιτυχία;

Δεν είναι επιτυχία να πετυχαίνεις στη σχολή που ονειρεύεσαι;

Δεν είναι επιτυχία να νιώθεις δικαίωση που οι κόποι σου ανταμείφθηκαν;

Και  ας μην είσαι στους πρώτους 10 μαθητές σε σύνολο μορίων στο νομό!

Και  ας μην βγήκες πρώτος/δεύτερος ή να ας μην έγραψες 20!

Στο Φροντιστήριο Αιχμή είμαστε περήφανοι που βοηθήσαμε αυτούς τους μαθητές να πιστέψουν στους εαυτούς τους ,να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει!

Συμμεριζόμαστε τη χαρά της επιτυχίας και τους λέμε Μπράβο!

Μπράβο για την προσπάθεια!

Μπράβο για τις θυσίες!

Μπράβο για την επιμονή!

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία:

Στην Βασιλειάδου Αναστασία, η οποία ήρθε για πρώτη φορά φέτος στο Φροντιστήριο μας για να ξαναδώσει εξετάσεις και από τα 11526 της πρώτης χρονιάς κατάφερε να συγκεντρώσει φέτος 16835.  Σε συνδυασμό με το Πανελλήνιο χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία «ανεβαίνει» στα 18.518 μόρια

Στον Τσαγγόπουλο Πασχάλη, ο οποίος πέτυχε το στόχο του και εισήχθη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με εξίσου σημαντική αύξηση των μορίων του και αξιοσημείωτες επιδόσεις όπως 17 στη Φυσική και 18,2 στη Χημεία.

Στον Καραμήτρο Αναστάσιο, ο οποίος αν και δεν έδωσε το 2016 Πανελλήνιες, αποφάσισε να το προσπαθήσει φέτος και τα κατάφερε! Σε μια χρονιά ουσιαστικού διαβάσματος και σωστής καθοδήγησης, κατόρθωσε να γράψει 14,5 στα πιο δύσκολα θέματα Μαθηματικών των τελευταίων χρόνων και 16,9 στη Φυσική. Πέρασε στο Μαθηματικό Ιωαννίνων…

Τέτοιες «μικρές ιστορίες» μαθητών που ποτέ δε θα δούμε να προωθούνται διαφημιστικά, είναι αυτές που καθιέρωσαν το Φροντιστήριο Αιχμή στη συνείδηση του κόσμου. Δε θέλω να αδικήσω και δεκάδες άλλα παιδιά που τα κατάφεραν με τη 2η φορά, αλλά ξεχώρισα αυτά τα 3 παραδείγματα για να δείξω ότι ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει. Ωστόσο, οφείλω να πω ένα μπράβο στον Γρηγόρη και στην Κωνσταντίνα οι οποίοι με εξαιρετικές -για τα φετινά δεδομένα- επιδόσεις τους στα Μαθηματικά πέρασαν στη ΣΜΥ. Στον Δημήτρη που εισήχθη στις Οικονομικές Επιστήμες, στην Παρασκευή και στον Βασίλη που πέτυχαν στο Παιδαγωγικό και στην Πληροφορική αντίστοιχα, στον Βαγγέλη που έπιασε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στον Γιάννη που θα γίνει Φυσιοθεραπευτής και φυσικά σε όλα τα παιδιά που πέρασαν στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Αυτοί λοιπόν είναι οι «αφανείς ήρωες» των Πανελληνίων και το δικό μας χρέος ως καθηγητές είναι να στεκόμαστε δίπλα τους και όχι να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε μαθητές που είναι αριστούχοι.

Γιατί όλοι δικαιούνται μια 2η ευκαιρία…

Νίκος Καρπόζηλος, Μαθηματικός

Το Φροντιστήριο που καθιερώθηκε από εκατοντάδες τέτοιες επιτυχίες! 

περισσότερα
Back to top button