Ελλάδα

Σταφύλι γλυκό κουταλιού με αμύγδαλα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2-3 βανίλιες σκόνη ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τα ρίχνετε ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και από πάνω βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα ή τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και αφήνετε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και βάζετε το γλυκό σε καθαρά βάζα.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button