Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα ηχηρά λουκέτα στην Κορομηλά και τα πέριξ (φωτογραφίες)

Μια βόλτα στην οδό Προξένου Κορομηλά και τα πέριξ, της Χρυσοστόμου Σμύρνης και την Μητροπολίτου Ιωσήφ, στο τέλος αυτού του καλοκαιριού σε πείθει ότι η κρίση που έπληξε το δρόμο μετά την καταιγίδα του 2010 επιστρέφει για ένα δεύτερο, μεγάλο κύκλο λουκέτων.

 Αν ξεκινήσεις τη βόλτα από την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του δρόμου, το Dolce & Gabbana, που έβαλε λουκέτο στη διάρκεια του Αυγούστου, μετά την κατάρρευση του ομίλου Λεμονή, και προχωρήσεις, θα μετρήσεις συνολικά 20 άδεια καταστήματα στους τρεις δρόμους, που κάποτε δεν έβρισκες ούτε τρύπα ανοίκιαστη.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των λουκέτων συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, δημιουργώντας νέες συνθήκες ερημοποίησης. Τα ενοικιαστήρια κολλήθηκαν στις προθήκες καταστημάτων που άδειασαν μέσα σε μια νύχτα. Καταστήματα που δεν άντεξαν τα ψηλά ενοίκια της περιοχής και τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, αλλά κυρίως την πτώση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα αγοραστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα επώνυμα καταστήματα διεθνών οίκων, όχι πάνω από πέντε, παραμένουν ανοικτά ακόμα, συντηρούνται κυρίως από τις επισκέψεις ξένων αγοραστών, Ρώσσων και Βαλκάνιων που έρχονται για διακοπές στην πόλη ενώ τις καθημερινές είναι συνήθως άδεια.

Το νέο κύμα λουκέτων στην πάλαι ποτέ Via Montenapoleone της Θεσσαλονίκης μοιάζει εξαιρετικά ανησυχητικό και αναμένεται να παρασύρει και άλλες κοντινές περιοχές που δοκιμάζονται. Είναι ενδιαφέρον ότι την εικόνα του δρόμου συμπληρώνουν πολυτελή αυτοκίνητα στα πάρκινγκ με πινακίδες που έχουν κατατεθεί από καιρό…

Διαβάστε επίσης: Κορομηλά, η ιστορία του δρόμου από τα 80ς έως σήμερα 

Και  H πόλη και η αγορά της 

parallaximag.gr

 

περισσότερα
Back to top button