Ελλάδα

Συγκλονίζει το φρικτό έγκλημα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το φρικτό έγκλημα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο δράστης

Οικογενειακή τραγωδία, με έναν νεκρό και μία τραυματία, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8) στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Συνταξιούχος τραπεζικός, 66 ετών, πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον συνταξιούχο λιμενικό αδελφό του.

 Το φρικτό έγκλημα σημειώθηκε όταν ο Βάιος Μπαλντούνας πήγε μαζί με την σύζυγό του οπλισμένοι με αγροτικά εργαλεία (τσαπιά και δικέλλια,) στην γειτονική κλειδαμπαρωμένη με τεράστιες αλυσίδες εξώπορτα του διπλανού σπιτιού του αδερφού του Κωνσταντίνου Μπαλντούναφωνάζοντας και βρίζοντας γιατί προφανώς πήραν στα χέρια το εξώδικο που είχε κάνει ο αδερφός του τόσο για την διαφορά των ελάχιστων μέτρων οικοπέδου και μιας αποθήκης.

Ο δράστης πήρε το κυνηγετικό όπλο και βγήκε να πυροβολήσει στον αέρα, όπως είπε στην σύζυγό του (κάτι που είχε κάνεις κι άλλες φορές σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων), μόνο που αυτή τη φορά πέτυχε τον αδερφό του που σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι την πόρτα του δικού του σπιτιού, για να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Τραυματισμένη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων η σύζυγος του νεκρού.

Το μεγάλο μίσος οδήγησε στην τραγωδία

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Μεγαλοχωρίου, η έχθρα των δύο αδερφών κρατούσε πολλά χρόνια.

Η διαφορά τους είναι ίσως και λιγότερο από μισό στρέμμα οικοπέδου που χωρίζει τα δυο σπίτια και το οποίο θυμίζει κυριολεκτικά εμπόλεμη ζώνη, αφού τεράστιες αλυσίδες και συρματόσχοινα κλείνουν την είσοδό του.

Το οικόπεδο σύμφωνα με την σύζυγο του δράστη, Ευαγγελία, το άφησε κληρονομιά ο πατέρας στον Κωνσταντίνο, κάτι όμως που δεν αποδεχόταν ο Βάιος. Μάλιστα ο πατέρας του βλέποντας την κατάσταση, το στάβλο πίσω από τα δύο σπίτια και το οικόπεδο τα έκανε δωρεά στον δήμο.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Σαμαρτζής, ανέφερε πως ο 66χρονος ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να δολοφονήσει τον 69χρονο αδερφό του Βάιο Μπαλντούνα, αλλά να τον… τρομάξει και ότι βρισκόμενος σε άμυνα, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, βλέποντας τον αδερφό του οπλισμένο φοβήθηκε και πυροβόλησε στον αέρα για να τον τρομάξει. Αδυνατούσε όμως να εξηγήσει πώς τα σκάγια βρήκαν τον αδερφό και την γυναίκα του θύματος.

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button