Ελλάδα

Καθαρίστε το ξύλο κοπής με 2 φυσικά υλικά της κουζίνας σας

Είναι από τα κουζινικά που συγκαταλέγονται στις πλέον …πλούσιες πηγές μικροβίων και ξέρουμε ότι καλό είναι να μην τρίβεται με κλασικό συρμάτινο σφουγγάρι ούτε να μπαίνει στο πλυντήριο. Οπότε;

Σε ό,τι αφορά τους δίσκους κοπής που θεωρούνται από τις πλέον συνήθεις εστίες μόλυνσης της κουζίνας, καλό είναι να θυμόμαστε πως πρέπει να διατηρούμε τουλάχιστον δύο διαφορετικούς: έναν για τα λαχανικά μας και έναν δεύτερο για τα ωμά κρέατα κ.λπ. Ωστόσο στην αγορά θα βρείτε πλέον πολύ έξυπνες λύσεις από διάφορα υλικά για ακόμη ακριβέστερους διαχωρισμούς (ψάρι, κοτόπουλο κ.λπ.), που ξεχωρίζουν εύκολα μεταξύ τους (μέσω χρώματος ή ειδικής σήμανσης) και αποθηκεύονται μαζί.

Αν όμως χρησιμοποιείτε παραδοσιακό ξύλινο δίσκο κοπής, που γενικά θεωρείται άριστη επιλογή, και έχετε θέμα με το καθάρισμα και την απολύμανσή του, το μυστικό βρίσκεται στο λεμόνι και στο χοντρό αλάτι. Είτε πασπαλίζετε το δίσκο με χονδρό αλάτι και τον τρίβετε επιμελώς με μισό λεμόνι (απ’ την κομμένη του πλευρά) σε όλη του την επιφάνεια είτε πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι την κομμένη πλευρά του λεμονιού και στη συνέχεια κάνετε το σχολαστικό τρίψιμο του δίσκου. Ξεπλένετε με νερό και καθαρίσατε!

Αρκετοί προτείνουν και τη χρήση ξιδιού, ωστόσο επειδή οι απόψεις διίστανται ως προς το αν πρέπει να χρησιμοποιείται το ξίδι ως καθαριστικό για ξύλινες επιφάνειες, ο συνδυασμός λεμονιού-αλατιού θεωρείται ο ασφαλέστερος.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button