Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Γιατί κόπηκαν τα δένδρα στον Άγιο Χαράλαμπο (φωτογραφίες)

Με αφορμή δημοσιεύσεις και σχόλια ευαίσθητων πολιτών σε τοπικά μπλογκ, σχετικά με την κοπή δέντρων στον περίβολο του Ι.Ν. Αγίου Χαράλαμπου στην περιοχή Λεύκης προκειμένου να διαφωτίσουμε περισσότερο ότι αφορά στα πραγματικά γεγονότα και να αποφευχθούν λανθασμένες εντυπώσεις, διευκρινίζουμε τα εξής:
Η κοπή των συγκεκριμένων δέντρων έγινε με πρωτοβουλία μας, σε περιορισμένη μόνο έκταση κι εντός του περιβόλου, αφορά μόνο τα δέντρα που βρίσκονταν ανάμεσα στο Ναό και στον επάνω δρόμο. Τα δέντρα αυτά με τα κλαδιά τους σκέπαζαν εξολοκλήρου τη στέγη του Ναού με συνέπεια τα κλαδιά να της προκαλούν ζημίες και η φυλλόπτωσή τους να φρακάρει κάθε τόσο τα λούκια της σκεπής, προκαλώντας έτσι σοβαρά προβλήματα διαρροών υγρασίας και φθορών σε ολόκληρο το κτίσμα. Οι ρίζες των ίδιων αυτών δέντρων επίσης, κατέστρεφαν τα σκαλοπάτια που οδηγούν από το δρόμο προς το Ναό.
Για τους λόγους αυτούς, κρίθηκε ως απαραίτητη η κοπή των συγκεκριμένων δέντρων (μετά μάλιστα και από την πρόσφατη αντικατάσταση της κατεστραμμένης στέγης με νέα, με πολυήμερη προσωπική μας εθελοντική εργασία ), προκειμένου να προστατευθεί ο Ναός. Στο σημείο που κόπηκαν τα συγκεκριμένα δέντρα, θα γίνει εκ νέου περιορισμένη φύτευση, αλλά σε απόσταση ασφαλείας από το ναό και με διαφορετικά είδη δέντρων.
Τέλος, διευκρινίζουμε πως για τη συγκεκριμένη κοπή δέντρων εντός του περιβόλου του Ναού, δεν απαιτείται από το νόμο κάποια αδειοδότηση, παρά μόνο για τη μεταφορά των κομμένων ξύλων, η οποία άδεια και μας παραχωρήθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Με εκτίμηση
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκοψαν πάνω από 30 δένδρα στον Άγιο Χαράλαμπο (φωτογραφίες)

 

 

περισσότερα
Back to top button