Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα της Μαρίας

Υλικά
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1…………………. καλαμποκέλαιο “Φλώρα”
1 1\2…………….ζάχαρη
1 1\2……………..χυμό πορτοκάλι [χλιαρό] 1…………………..καρύδια αλεσμένα στο μούλτι [2 γύρους] 1\2……………….σταφίδες [τις κόβω με το μαχαίρι στη μέση] 1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ.σόδα [τη λιώνεις στον χυμό πορτοκάλι] 1 1\2 κ.γ. κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο σκόνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ανακατεύω, το αλεύρι, κανέλα γαρύφαλλο, καρύδια, σταφίδες και τα αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω καλά την ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, στο μίξερ , προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι, με την σόδα και αρχίζω να ανακατεύω με την σπάτουλα ή με το χέρι, ρίχνοντας σιγά- σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζω λαδόκολα στο ταψί (θέλει ταψί Νο.34), ρίχνω το υλικό και το βάζω να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς 1 ώρα [αντιστάσεις].
Πριν την κόψω σε κομμάτια, και αφού έχει κρυώσει, πασπαλίζω την φανουρόπιτα με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να βάλετε απλό αλεύρι και 1 μπέικιν, αντί το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗς ΗΜΕΡΑΣ

Λογοτεχνικό περιβόλι
”Ξεκίνα την ημέρα σου σαν
σεραφείμ στην προσευχή σου
σαν χερουβείμ στίς πράξεις σου
σαν άγγελος στην συμπεριφορά σου.

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button