ΕλλάδαΚαστοριά

Ανάσα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης μετά από πρόταση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Ανάσα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας αποτελεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο άρθρο 104, του Ν. 4485/17 (ΦΕΚ Α 114/04.08.2017) σύμφωνα με την οποία, «οι μελέτες και οι κατασκευές των πάσης φύσεως έργων που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) μπορούν να επιχορηγούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) εντός των ορίων των εγκρινόμενων για το σκοπό αυτόν ετήσιων πιστώσεων».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του κόστους μελετών και έργων των ΔΕΥΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) χωρίς την ανάγκη καταβολής ίδιας συμμετοχής σε ποσοστό άνω του 65%, όπως προβλέπονταν μέχρι τώρα.

Η παραπάνω ρύθμιση αποτέλεσε προ μηνών κοινή τεκμηριωμένη πρόταση και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ (πρόταση ρύθμισης και αιτιολόγηση), που κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τη Βουλευτή Νομού Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Με τη ρύθμιση αυτή εξοικονομούνται πόροι για τις ΔΕΥΑ, προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην τρέχουσα περίοδο έντονης δημοσιονομικής κρίσης.

«Το θετικό αυτό αποτέλεσμα δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθούμε συνεργατικά, η αυτοδιοίκηση και οι Φορείς και να δρούμε συμπληρωματικά, με στόχο το κοινό καλό» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

 

 

περισσότερα
Back to top button