Ελλάδα

Σαρδέλες ριγανάτες

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Αφαιρείτε αν θέλετε το κόκαλο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίχνετε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα τις σαρδέλες, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις βράζετε δυνατά, ώσπου να εξατμισθεί όλο το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button