Ελλάδα

Η θασίτικη πατέντα που κρατάει μακριά από τα φαγητά τις σφήκες! (εικονες)

Όσοι έχετε επισκεφθεί τη Θάσο, θα έχετε σίγουρα πέσει θύματα… παρενόχλησης από σφήκες που διεκδικούν μέρος του φαγητού σας.

Ειδικά στην ύπαιθρο, βουνό ή παραλία, η κατανάλωση φαγητού μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα «τολμηρή» πράξη, αφού τα σμήνη έλκονται από τις μυρωδιές και δεν διστάζουν να πλησιάσουν την τροφή χωρίς να ενοχλούνται καθόλου από την ανθρώπινη παρουσία…

Κάτοικοι της Θάσου έχουν σκαρφιστεί έναν άλλο τρόπο για να κρατάνε μακριά από το φαγητό τους τις σφήκες. Πρόκειται για μία πατέντα που απαιτεί για τη δημιουργία της τρία ή τέσσερα πλαστικά μπουκάλια νερού και ένα… δόλωμα.

Δείτε πώς δουλεύει: Λίγο πιο κάτω από το στόμιο ενός μεγάλου μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερού (χωρητικότητας 1,5 lt) ανοίγονται δύο ή τρεις τρύπες στις οποίες εφαρμόζονται ισάριθμα στόμια μπουκαλιών που έχουν κοπεί. Έτσι, δημιουργούνται «είσοδοι» για τις σφήκες… Στο κάτω μέρος από το καπάκι του μπουκαλιού, κρεμιέται το δόλωμα: ένα κομμάτι από ψάρι ή κρέας, σε κάθε περίπτωση κάτι που να μυρίζει έντονα και να «έλκει» τα σμήνη. Ο πάτος του μπουκαλιού γεμίζει με νερό.

Οι σφήκες, ακολουθώντας τη «μεθυστική» μυρωδιά, μπαίνουν μέσα στο μπουκάλι, αλλά δεν μπορούν να βγουν και καταλήγουν στον… πάτο!

Και κάπως έτσι, όσοι εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη θασίτικη πατέντα, ευελπιστούν να μπορέσουν ανενόχλητοι (όσο γίνεται) να απολαύσουν το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Kavalapost.gr

περισσότερα
Back to top button