Ελλάδα

O Γιώργος Μάγκας «ανοίγει» πανηγύρι από το… καμπαναριό (βίντεο από drone)

Kαλοκαίρι 2007, λίγο πριν το μεγάλο κακό στην Ηλεία. Ο Γιώργος Μάγκας με την ορχήστρα του εμφανίζεται στο πανηγύρι των Διασέλλων. Ένα πανηγύρι που έμελλε να γραφτεί στην ιστορία. Ο βιρτουόζος του κλαρίνου, ξεκινά το πρόγραμμά του προς έκπληξη όλων από το καμπαναριό της εκκλησίας του χωριού. Δέκα χρόνια μετά, ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού θέλει να επαναλάβει τη μεγάλη αυτή βραδιά, τιμώντας τα 30 χρόνια της ιστορίας του στα κοινά του τόπου. Ο Γιώργος Μάγκας αποδέχεται την πρόσκληση και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εμφανίζεται και πάλι στα Διάσελλα, Live από το καμπαναριό της εκκλησίας.

Ότι κι αν περιγράψουμε είναι λίγο μπροστά σε αυτό που ζήσαμε και κατέγραψαν οι κάμερες του ilialive.gr . Αρχικά με το Drone πάνω στο καμπαναριό της εκκλησίας και έπειτα στην υποδοχή του κόσμου.
Ο Γιώργος Μάγκας, αγνός, αγαπητός, καλοσυνάτος, περπατώντας διάνυσε την απόσταση από το καμπαναριό έως το χώρο του πανηγυριού, παίζοντας το κλαρίνο του και χαιρετώντας τον κόσμο που τον περίμενε. Άλλοι με χειροκροτήματα, άλλοι με χειραψίες και άλλοι με αγκαλιές, όσοι βρέθηκαν στο πανηγύρι αποθέωσαν τον Γιώργο Μάγκα και τη σύντροφό του Τζούλη. Τα cult χρυσοποίκιλτα κουστούμια που ράβει η σύντροφός του από ύφασμα αμφίων έχουν αφήσει εποχή και ο Γιώργος εμφανίστηκε με το πιο λαμπερό από αυτά, ένδυμα που χαρακτηρίζει κάθε του καλλιτεχνική εμφάνιση.

Ο ίδιος δεν άφησε άνθρωπο που να μην χαιρετίσει στο πέρασμά του, γέρους, νέους και μικρά παιδιά, έπαιξε κλαρίνο “χαϊδεύοντας” τα αυτιά όσων το ζήτησαν με τους ήχους του και φτάνοντας στην πίστα, ξεκίνησε το μεγάλο γλέντι.  Να σημειώσουμε ότι η εμφάνιση στο καμπαναριό και η πορεία του έως το πάλκο, ήταν μια εισαγωγή διάρκειας περίπου 20-25 λεπτών όπου το κοινό χειροκροτούσε, όρθιο την περισσότερη ώρα.

Ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Βασιλακόπουλος και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε το πανηγύρι του χωριού να έχει την επιτυχία που του αξίζει…
Όσο για το γλέντι που ακολούθησε – και ακούστηκε και το τραγούδι – ορόσημο για το χωριό “Βγήκα ψηλά στα Διάσελλα” – τον περισσότερο κόσμο τον βρήκε το ξημέρωμα γλεντώντας…

Πηγή: ilialive

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button