ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Διήμερο σεμινάριο με τον Στέλιο Καλαθά

Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς διοργανώνει διήμερο σεμινάριο με τον Στέλιο Καλαθά συναισθηματικής διαλεκτικής βραβευμένης από την UNESCO μεθόδου υποκριτικής και προσωπικής  ανάπτυξης , 21 και 22 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος ο  ηθοποιός, σκηνοθέτης κι εμψυχωτής Στέλιος Καλαθάς δημιούργησε εδώ και 12 χρόνια τη μέθοδο αυτή , κι έχει διδάξει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και άλλες περιοχές.

Είναι μια βιωματική μέθοδος που βασίζεται σε 3 άξονες. Καταρχάς στους δείκτες συναισθηματικής ευφυΐας που μετριούνται και καλλιεργούνται, στο κομμάτι επικοινωνία (μάθε να επικοινωνείς και να διαχειρίζεσαι σωστά όλα αυτά που νιώθεις) και τέλος στη δραματοθεραπεία μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης και των ρόλων.

Στο μάθημα διδάσκεται: διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης, διαμόρφωση προσωπικής εικόνας, διαφραγματική αναπνοή, υποκριτική, στοιχεία αυτοσχεδιασμού , γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι.

Είναι πολύ ευχάριστη και μέσα από μουσικές, στίχους, μύθους, ρόλους αντλείς δύναμη και αυτοεκτίμηση και προχωράς στη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία. Υπάρχουν υπέροχες τεχνικές που, μέσα από λίγες συναντήσεις, σου αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και διεκδικείς τους στόχους της ζωής σου. Πάντα μέσα από μονοπάτια τέχνης.

Η μέθοδος  απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ, και στοχεύει στη σωστή διαχείριση κι έκφραση των συναισθημάτων με βάση τους δείκτες Συναισθηματικής Νοημοσύνης και στην αποτελεσματική χρήση των εργαλείων επικοινωνίας.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Διάρκεια σεμιναρίου 6 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

30 ευρώ για  τα  μέλη του συλλόγου, ανέργους, φοιτητές

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής : Αποστόλου Βερόνικα, Πρόεδρος συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς, τηλ: 24670 21441 και email: mskastorias@gmail.com

 

Ο Στέλιος Καλαθάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Μ. ΤΡΑΓΚΑ και απόφοιτος της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Έχει παρακολουθήσει Ευρωπαϊκά σεμινάρια μουσικού θεάτρου, κλασικό τραγούδι ( με την δασκάλα Λαρίσα Ερμέγιεβνα), και σεμινάριο με τίτλο «Αισχύλος- Τραγικός Λόγος»(Ανοιχτό Θέατρο).

Εδώ και 20 χρόνια εργάζεται ώς ηθοποιός, σε θέατρο και τηλεόραση, ενώ “δανείζει” τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων αλλά και σε ντοκιμαντέρ της ΕΤ3.

Από το 2005,διδάσκει με επιτυχία την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική», μια βιωματική μέθοδο που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» και ουσιαστική επικοινωνία, μέσα από την αλληλεπίδραση των 5 αισθήσεων.

Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες – κύκλους μαθημάτων -και έχει ρίζες στο Ασιατικό Θέατρο. περνώντας κατόπιν , στην Αμερικάνικη εξέλιξη της.

 

περισσότερα
Back to top button