Ελλάδα

Έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Διορθώνεται!

Σε όλους έχει συμβεί να πέσει παραπάνω αλάτι στην κατσαρόλα και επέρχεται μικρός πανικός. Ψυχραιμία, η ζημιά μπορεί να διορθώνεται και το φαγητό να σώνεται.

Το πρώτο βήμα, αν σας πέσει καταλάθος περισσότερο αλάτι, για να επαναφέρετε το φαγητό είναι να αντιδράσετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα -πριν δηλαδή προλάβουν τα υλικά να απορροφήσουν τα υγρά. Το δεύτερο είναι να αναζητήσετε ένα αμυλούχο τρόφιμο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά μέρος των υγρών κατά τη διάρκεια του βρασμού… οπότε μαζί με το νερό απομακρύνει και μέρος του αλατιού. Αν δε σας έχει πέσει …όλο το κουτί μέσα στην κατσαρόλα το φαγάκι θα σωθεί. Τα πιο πρόσφορα και πιο συνηθισμένα αμυλούχα είναι:

1Μια δυο φέτες ξερό ψωμί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα μία ή δύο μεγάλες φέτες ξερό ψωμί και αφήστε τις για μερικά λεπτά να ρουφήξουν όσο περισσότερο από το υπεραλατισμένο ζουμί μπορούν. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις και προσθέστε καινούριο νεράκι ή λάδι για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

2Μία μεγάλη πατάτα. Καθαρίστε την πατάτα, κόψτε τη στη μέση και ρίξτε τη στο φαγητό. Αφήστε τη να βράζει με το φαγητό κάνοντας τη δουλειά της και στη συνέχεια αφαιρέστε τη.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button