Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς (ρεπορτάζ)

Δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού

Κατά την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017, αποφασίστηκε το  πού θα στεγαστεί το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Κατά την 19η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς  (07/08/2017), πάρθηκε η απόφαση από τη Δημοτική Αρχή, για το πού θα στεγαστεί τελικά το Μουσικό Γυμνάσιο. Ο Δήμαρχος  Καστοριάς Ανέστης Αγγελής επεσήμανε  πως η προσπάθεια για τη λειτουργία ενός μουσικού σχολείου εντός των συνόρων της πρωτεύσας του Δήμου, ξεκίνησε από το έτος 2015 και ως εκ τούτου εύλογα η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα ίδρυσής του στην πόλη της Καστοριάς.

«Υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία, από τη μεριά του Δήμου Καστοριάς, τα οποία συνθέτουν την υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία μεταφράζεται με τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου. Είμαστε καθόλα έτοιμοι ώστε να το στεγάσουμε στο πρώην  2ο Τ.Ε.Ε./ τέως 1ο Γυμνάσιο», δήλωσε ο κ. Αγγελής και σημείωσε πως ήδη ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αναλυτικά, έχουν ενταχθεί σε κωδικούς όλες οι αναγκαίες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να επιδιορθωθεί το κτίριο που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο, όπως επίσης υπάρχουν και οι κωδικοί για την αγορά μουσικών οργάνων.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή του κτιρίου

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, προτάθηκε να επιλεγεί το διδακτήριο του πρώην 2ου ΤΕΕ Καστοριάς, τέως 1ου Γυμνασίου, καθώς:

  • Διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους
  • Έχει όλα τα συγκριτικά στοιχεία σύγχρονου εκπαιδευτικού ιδρύματος
  • Μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς

Αξίζει να σημειωθεί πως οι  εργασίες στο κτίριο  έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, επισκέφτηκε το χώρο συγκεκριμένος Διευθυντής Μουσικού Σχολείου, ο οποίος απεφάνθη πως  το κτίριο πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. Ακόμη ο Διευθυντής βλέποντας το χώρο, εξέφρασε την άποψή του, ότι μελλοντικά μπορεί να πραγματοποιηθεί και η ίδρυση ενός Μουσικού Λυκείου στο ίδιο κτίριο. «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς και ενημέρωσε πως για την  επιλογή και χρήση  του προαναφερόμενου κτιρίου υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Καστοριάς,

Α. Αγγελής: «Δεν κρίνουμε δράσεις και ενέργειες»

Δεν αποτελεί μυστικό, πως και ο Δήμος Άργους Ορεστικού, διεκδικούσε την ίδρυση ενός Μουσικού Γυμνασίου, με έδρα το Βογατσικό.

Μάλιστα πρόσφατα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου είχε δηλώσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. πως «Το θέμα δεν έχει κλείσει και εξακολουθούμε να θέτουμε ενστάσεις, καθώς νομίζω ότι και εμείς ως Δημοτική Αρχή, πρέπει να δώσουμε μια εξήγηση  προς τους δημότες μας για αυτή την αφόρητη αδικία» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαλότητα με το γειτονικό Δήμο και το όλο πρόβλημα ξεκίνησε «εξαιτίας των χειρισμών από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, τόσο από τους πολιτικούς, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Δημοσιεύματα και “πηγαδάκια” προσπαθούν να αναζωπυρώσουν μια φωτιά, η οποία όμως ουσιαστικά ποτέ δεν υπήρξε. Πάγια θέση των δύο Δημάρχων είναι πως θα πρέπει πραγματοποιούνται έργα τα  οποία συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η τοποθέτηση του κ. Αγγελή επί του θέματος ήταν ξεκάθαρη «Δεν υπάρχει κανένα χάσμα μεταξύ των δύο Δήμων. Πιστεύω όμως πως δεν είναι αποδεχτό, όταν κάποιος έχει κατοχυρώσει μια δράση όπως για παράδειγμα το Μουσικό Σχολείο,  να υπάρχουν εκ νέου διεκδικήσεις. Είναι φυσικό και κατανοητό να υπάρχουν διάφορες διεκδικήσεις, όχι όμως εις βάρους του Δήμου Καστοριάς. Το να στερήσουμε από κάποιον το οτιδήποτε καμία περίπτωση  δεν είναι φρόνιμο. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω θέσεις, απόψεις αντιλήψεις, μεθοδεύσεις κανενός και για κανένα λόγο. Το γεγονός είναι ένα. Το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς είναι Νόμος του κράτους και αναμένουμε να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

 orizontespress.gr 

 

περισσότερα
Back to top button