ΕλλάδαΚόσμος

Λύστε εγκλήματα-γρίφους χωρίς να γίνει κόμπος το μυαλό σας! (εικονες)

Υποθέσεις ανθρωποκτονίας και οι λύσεις τους για να τεστάρετε τις εγκληματολογικές σας ικανότητες

Ο ντετέκτιβ είναι μια δουλειά που μάγευε ανέκαθεν την ανθρωπότητα, γι’ αυτό και η αστυνομική λογοτεχνία έγινε από την αρχή δημοφιλέστατη στον χώρο της γραφής.

Σέρλοκ Χολμς όλοι θα ήθελαν να είναι και να διαλευκαίνουν τα εγκλήματα με το τσουβάλι, ώρα λοιπόν να ελέγξετε αν έχετε τα προαπαιτούμενα για υποψήφιος καλύτερος ντετέκτιβ όλων των εποχών!

Οι γρίφοι θέλουν βέβαια για να λυθούν λίγη ανατρεπτική σκέψη και συλλογιστική πέρα από τα καθιερωμένα.

Έχετε ωστόσο υπόψη πως όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τη λύση των εγκληματικών αινιγμάτων παρέχονται στη σύντομη περίληψη της υπόθεσης.

Και μόλις καταλήξετε σε κάποια απάντηση, βρείτε στο τέλος του άρθρου τη λύση του…

1. Η μεγάλη των διαμαντιών κλοπή

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε να μεταβεί σε ένα κοσμηματοπωλείο, όταν ένας μασκοφόρος κλέφτης άρπαξε υπό την απειλή περιστρόφου μερικά διαμάντια. Λίγο παρακεί από τον τόπο του εγκλήματος, η αστυνομία βρήκε τα κλοπιμαία κρυμμένα μέσα σε ένα παρτέρι με φυτά. Βρήκε επίσης δύο υπόπτους, τον Κύριο Χ και τον Κύριο Ψ, αν και χωρίς να τους ανακρίνει ήξερε αυτόματα ποιος είχε κάνει τη ληστεία.

Πώς το γνώριζε;

2. Ο θάνατος του γείτονα

Ένα τραγικό φθινοπωρινό απόγευμα, η σορός του Κυρίου Χ βρέθηκε στο πεζοδρόμιο, κάτω από ένα επταώροφο κτίριο. Ήταν σαφές ότι ο άτυχος άντρας είχε πεθάνει εξαιτίας της πτώσης. Δεν πήρε πολύ στον ντετέκτιβ να έρθει και να αρχίσει τις έρευνές του. Αρχικά, μπήκε στο πρώτο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, το παράθυρο του οποίου έβλεπε ακριβώς εκεί που είχε βρεθεί νεκρός ο άντρας.

Αφού άνοιξε το παράθυρο, άφησε ένα νόμισμα να πέσει κάτω στο έδαφος. Κατόπιν έκανε το ίδιο στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και πέρασε τελικά από κάθε όροφο, ρίχνοντας πάντα ένα κέρμα από το παράθυρο. Όταν τέλειωσε, κατέβηκε στο ισόγειο και ανακοίνωσε στους γείτονες ότι ο άντρας είχε δολοφονηθεί.

Πώς το κατάλαβε;

3. Η μυστηριώδης ομολογία

Η αστυνομία κατέφτασε στο σπίτι της Κυρίας Υ, όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή της. Η γυναίκα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, στον κρόταφο συγκεκριμένα, και στο χέρι της κρατούσε ακόμα το μοιραίο ρεβόλβερ. Πάνω στο γραφείο υπήρχε ένα κασετόφωνο και όταν ο ντετέκτιβ πάτησε το «play», μια φωνή ακούστηκε, πιθανότατα της Κυρίας Υ.

«Η ζωή έχει παραγίνει δύσκολη και δεν το αντέχω πια». Μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και κατόπιν τίποτα. Ο ντετέκτιβ χαμογέλασε σαρδόνια. Δεν ήταν κατά κανέναν τρόπο αυτοκτονία, μονολόγησε.

Πώς το ξέρει;

4. Ο περίεργος θάνατος μιας γυναίκας

Η αστυνομία έφτασε σε μια ομολογουμένως παράξενη σκηνή εγκλήματος. Η Κυρία Χ ήταν νεκρή, αναμφίβολα θύμα δολοφονίας. Όσο για το επίμαχο εργαλείο θανάτου, δεν ήταν παρά ένα ψαλίδι.

Η Κυρία Χ δεν έφερε βέβαια κανένα σημάδι μαχαιρώματος ή ψαλιδιάς. Και σαν να μη φτάνει αυτό, κανένα ίχνος αίματος δεν εντοπίστηκε πουθενά στο δωμάτιο, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αλλά και το ίδιο το δωμάτιο, ήταν λες και κανείς δεν είχε περάσει από μέσα του. Κι όμως η Κυρία Χ ήταν νεκρή και αιτία θανάτου ήταν η δολοφονία με μαχαίρι!

Τι είχε συμβεί;

5. Ανθρωποκτονία μέρα μεσημέρι

Ήταν το καταμεσήμερο μιας ηλιόλουστης μέρας που η Κυρία Ψ έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της, Κυρίου Χ. Ο σύζυγος τη σκότωσε σε δημόσια θέα και πάμπολλοι ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την ανθρωποκτονία. Κανείς δεν προσπάθησε όμως να τη σταματήσει!

Ούτε κανείς εξάλλου κατηγόρησε τον Κύριο Χ για φόνο, μιας και βλέπετε ενώπιον του νόμου ο σύζυγος δεν είναι δολοφόνος. Κι έτσι δεν συνελήφθη ποτέ για τον θάνατο της συζύγου του. Μετά τον φόνο επέστρεψε μάλιστα ανενόχλητος στην οικία του, σαν τίποτα να μη διατάραξε την ομαλή καθημερινότητά του.

Πώς είναι δυνατόν;

Λύσεις

1. Τα φυτά ήταν κάκτοι και ο Κύριος Χ έφερε στο σώμα του σημάδια από τα αγκάθια τους.

2. Ο ντετέκτιβ πέρασε από τα παράθυρα όλων των ορόφων, κι αυτό για να δει μήπως βρει κάποιο ανοιχτό. Αν ο άντρας είχε αυτοκτονήσει, τότε ένα παράθυρο θα είχε παραμείνει ανοιχτό. Ο δολοφόνος πέταξε αντιθέτως το θύμα έξω από το παράθυρο και το έκλεισε κατόπιν…

3. Πώς γύρισε πίσω την κασέτα η αποθανούσα αν είχε αυτοκτονήσει;

4. Η Κυρία Χ ήταν σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο και το ψαλίδι έκοψε απλώς τα σωληνάρια που την κρατούσαν στη ζωή.

5. Η Κυρία Ψ ήταν καταδικασμένη θανατοποινίτισσα και ο άντρας της ήταν ο δήμιος.

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button